Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z autoprodejny zmizel nový automobil

Vůz Volkswagen ukradl zloděj z firmy na Pražském Předměstí, škoda přes 400 tisíc  

Krádež vozidla z autoprodejnyNový automobil Volkswagen Caddy Trendline ukradl v noci na sobotu 15. ledna 2011 neznámý zloděj z oploceného areálu firmy na Pražském Předměstí v Hradci Králové.
U dalšího auta Volkswagen Golf rozbil boční okénko dveří u řidiče. Zloděj se k vozidlu za téměř 408 tisíc korun dostal po násilném překonání řetězu s visacím zámkem na kovové bráně u objektu.
Policisté po bílém vozidle bez registrační značky vyrobeném v loňském roce (2010) ihned vyhlásili celostátní pátrání.
Podle oznamovatele mohl mít vůz najeto něco přes čtyři kilometry a v nádrži mohlo být asi pět litrů nafty. Ve vozidle se nenacházely žádné doklady, kromě servisní knížky. Klíče od auta zůstaly v prodejně. Při odchodu ze zaměstnání v pátek 14. ledna letošního roku kolem osmnácté hodiny bylo podle oznamovatele vše v naprostém pořádku. Na krádež přišel v sobotu 15. ledna 2011 kolem poledne při obchůzce celého areálu.

Celková škoda prozatím činí 415 tisíc korun. Přesná výše škody bude na policii firmou upřesněna až po provedené opravě vozidla Volkswagen Golf.

Podle kriminalistů zloděj auto s největší pravděpodobností naložil na odtahový vůz či náklaďák a z místa činu odvezl neznámo kam. Prozatím se policistům zloděje dopadnout nepodařilo.

Policisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na jeden až pět let.

Případní svědci, kteří by zaznamenali jakékoliv informace o pohybu vozidla Volkswagen, mohou volat na bezplatné telefonní číslo Policie České republiky 158.

nprap. Anna Pešavová - 17. ledna 2011
foto Policie ČR

Odkazy do noveho okna

Krádež vozidla z autoprodejny

Krádež vozidla z autoprodejny 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem