Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z balkonu sebrali kolo

CHOMUTOV - Skončil v policejní cele, Neopatrnost při stěhování.... 

Z balkonu sebrali kolo
Na konci července přijali policisté v Klášterci nad Ohří oznámení od místní obyvatelky, že jí kdosi z balkonu odcizil jízdní kolo. Na místě policisté zjistili, že zloděj vnikl do domu v ul. 17. listopadu, překonal zámek u balkonových dveří v mezipatře a sebral jízdní dámské kolo v hodnotě 3 tisíce korun. Policisté sdělili podezření z krádeže dvojici místních mužů. Pachatelé ve věku 28 a 30 let jsou vyšetřování na svobodě.
 
Skončil v policejní cele
Policejní hlídka zasahovala v Kundratické ulici. Do vestibulu domu se opakovaně dobýval 38letý Chomutovák a rušil přitom noční klid. Neuposlechl výzvu hlídky, aby upustil od svého jednání. Naopak začal do mužů zákona strkat a místo odmítl opustit. Uklidnil se teprve tehdy, když na jeho rukách zaklapla pouta. Výtržník byl zadržen a skončil v policejní cele. Mužovo nevhodné chování řeší policisté jako přestupek.
 
Neopatrnost při stěhování
Do nového bytu se stěhoval muž z Klášterce nad Ohří. Některé věci ponechal odložené na chodbě domu bez dozoru. Kdosi toho využil a sebral notebook, mobilní telefon a peněženku s hotovostí. Poškozenému vznikla škoda ve výši 30 tisíc korun. Policisté z místního obvodního oddělení vyhlásili po pachateli krádeže pátrání.
 
Vykrádali auta
Do pěti vozidel v Klášterci nad Ohří vnikli dva muži z Klášterecka. Vloupání prováděli v letních měsících v červenci a srpnu. Svou pozornost zaměřili především na autorádia, ale na místě nenechali ani navigace, nářadí, fotoaparát, brýle nebo peníze. Majitelům vznikla celková škoda ve výši 60 tisíc korun. Pachatelé byli zadrženi a obviněni z krádeže. Obvinění si převzali. Mladší z dvojice – 22letý pachatel se bude navíc zodpovídat z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Prokazatelně totiž převzal do vlastních rukou rozhodnutí Okresního soudu Chomutov o nástupu do výkonu trestu, toto však neučinil. Do věznice v Litoměřicích byl proto dopraven policejní eskortou. Druhý pachatel – muž ve věku 28 let skončil po nezbytných úkonech v policejní cele. Byl totiž podán návrh na jeho vzetí do vazby. Na příkaz soudce byl však propuštěn, jeho další vyšetřování je vedeno na svobodě.   
 
4. září  2012 
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem