Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Z banálního přestupku se může vyklubat rozsáhlá trestná činnost

Mladík přijel odcizeným vozem, natankoval, nezaplatil a prokazoval se navíc odcizeným občanským průkazem.  

Policisté z místního oddělení v pražských Vysočanech pracují od 4. října na případu nezaplaceného natankování za 300 korun na čerpací stanici v ulici Pod Šancemi. S takovými případy se policisté setkávají poměrně často, nicméně při prošetřování případu zjistili velmi podstatnou skutečnost. Mladý muž totiž při placení sdělil obsluze, že u sebe nemá hotovost, a proto pak předložil údajně svůj občanský průkaz, aby mohl vyplnit formulář o čestném prohlášení, že zaplatí dlužnou částku do 5 dní.
 
Nicméně k placení se ani po uplynutí lhůty neměl a pracovníci čerpací stanice pak celou událost nahlásili policii. Policisté pak při prověřování případu zjistili, že občanský průkaz, kterým se mladík prokazoval, byl 28. září odcizený při vloupání do vozidla na Pelhřimovsku a odcizený byl dokonce i vůz Škoda Fabia. Odcizení auta z Prahy 10 v ulici K Červenému dvoru nahlásil majitel v pátek 27. září.
 
Policisté mají k dispozici kamerové záznamy z čerpací stanice, které zachytily podezřelého mladíka. Hledaný muž je ve věku mezi 25 až 30 lety, střední postavy. Je vysoký asi 175 centimetrů a má blond vlasy. Oblečený byl do světle modrých džínů, tmavého pruhovaného svetru a hnědé bundy do pasu.
 
Policisté žádají touto cestou veřejnost o pomoc při pátrání po hledaném mladém muži. Jakékoliv informace k mladíkovi přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu poškození cizích práv, za tento skutek mu pak v případě dopadení hrozí až dvouleté vězení. Samozřejmě s ohledem na zjištěné skutečnosti se policisté přiklánějí k verzi, že muž má na svědomí více takových případů nejen v Praze, ale i v celé České republice.
 
Odkaz na databázi - pátrání po vozidlech:
http://aplikace.policie.cz/patrani-vozidla/Detail.aspx?id=385679
 
por. Bc. Jana Rösslerová 19. 11. 2013

vytisknout  e-mailem