Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Z banky vylákali desítky miliónů korun

Dva statutární zástupci pelhřimovské společnosti vylákali z pražského bankovního domu 54 000 000 korun. (Hl. schránka 974 221 116) 

Od tohoto týdne mají výrazné starosti dva statutární zástupci jedné textilní společnosti s ručením omezeným, v tomto případě výrazně omezeným, z Pelhřimovska. Oba „statutárové“, muž (45 let) a žena (32 let) z Pelhřimovska si převzali v těchto dnech od kriminalistů Správy Jihočeského kraje v Českých Budějovicích, specialistů na tzv. hospodářskou kriminalitu, usnesení o zahájení trestního stíhání. Kriminalisté je viní z podvodu velkého rozsahu v řádu několika desítek milionu korun. Podvod kriminalisté odhalili v souvislosti s vyšetřováním jiné trestné činnosti.
Jako statutární zástupci společnosti dobře věděli, že jimi řízená společnost není s ohledem na svoji ekonomickou situaci schopna dostát svým závazkům a nemohli očekávat ani žádný rozvoj společnosti. Ignorovali také svoji povinnost podat návrh na vyhlášení konkurzu. Jednali tak s velmi pravděpodobným úmyslem způsobit škodu, vylákáním finančních prostředků od bankovního domu. Jedné z pražských bank zamlčeli všechny tyto důležité okolnosti a pro společnost sjednali celkem tři úvěrové smlouvy v období od léta 2002 do léta 2003. Banka tak společnosti poskytla díky podvodné mystifikaci obou „statutárů“ finanční prostředky v celkové výši přes 54 000 000 korun. Od léta 2004 je předmětná společnost v konkurzním řízení a uhrazení poskytnutých finančních prostředků tak vůbec nesměřuje ke zdárnému konci, samozřejmě pro poškozený bankovní dům. Oba trestně stíhaní zástupci společnosti jsou v současné době vyšetřováni na svobodě.

vytisknout  e-mailem