Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z BMW chtěli odcizit kola

MOST - Na místě byli dva mladíci zadrženi; Jízdu autem nezvládl, skončil v závěji. 

Policie začala ohledávat místo požáru
Policie v Mostě minulý týden zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. O víkendu v neděli dne 22. ledna v časně ranních hodinách došlo v průmyslové zóně poblíž obce Havraň na Mostecku z dosud nezjištěných příčin k požáru výrobní haly v objektu firmy, která se zabývá výrobou plastových dílů do automobilů. Na místě bylo evakuováno cca 90 zaměstnanců společnosti. Na likvidaci požáru se podílelo 14 hasičských jednotek a to jak z řad profesionálů, tak i dobrovolní hasiči. Při požáru nebyl zraněn žádný zaměstnanec ani nikdo ze zasahujících hasičů. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na částku 300 000 000 korun. Policie minulý týden začala s ohledáním místa požáru, které nadále dle možností pokračuje. Kriminalisté si vyžádali dokumentaci a písemnosti potřebné k vyšetřování, které nyní budou zkoumat, probíhaly a stále probíhají výslechy osob. Okolnosti a příčiny požáru vyšetřují kriminalisté spolu s vyšetřovateli hasičského sboru. Do vyšetřování byli přibráni i znalci z Technického ústavu požární ochrany, z Kriminalistického ústavu Praha a z kynologie.

 

Z BMW chtěli odcizit kola
Plán nevyšel dvojici mladíků, kteří se měli v pátek večer v Mostě pokusit odcizit hliníková kola se zimními pneumatikami z vozidla tovární značky BMW. Mladíci ve věku 18 let z obcí na Mostecku přijeli do jedné mostecké ulice svým autem a byli vybaveni nářadím. U zaparkovaného vozidla stačili jen demontovat šrouby, protože zjistili, že byli spatřeni náhodným svědkem. Z místa utekli a nasedli do auta, kde je přistihla hlídka městské policie. Následně mladíci skončili v rukou státní policie a byli umístěni v policejní cele. Na základě šetření policistů obvodního oddělení jim bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže ve stádiu pokusu ve formě spolupachatelství. Na autě hmotná škoda nevznikla. Pojízdný hydraulický hever a klíč na uvolňování šroubů policisté zajistili.

 

Řidič měl pozitivní test na canabis
Pozitivní test na návykové látky měl 25letý řidič z Chomutovska. Toho o víkendu kontrolovala hlídka dopravní policie v odpoledních hodinách u obce Souš. Orientační test ukázal na užití marihuany. Motorista se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Policie v Mostě mu sdělila podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.

 

Jízdu pod vlivem alkoholu nezvládl, skončil v závěji a ohrozil chodce
Nezodpovědně se zachoval 49letý motorista z Litvínova. V neděli v podvečerní době měl řídit v Litvínově po ulici PKH své vozidlo, řízení nezvládl a vjel na chodník, kde měl ohrozit procházející dva chodce, kteří museli uskočit. Následně uvízl ve sněhové závěji mezi chodníkem a komunikací. Na místě se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní. Policisté muži naměřili 1,7 promile alkoholu v dechu a také zjistili, že muž má platnou blokaci svého řidičského oprávnění. Policisté obvodního oddělení Litvínovanu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

nprap. Ludmila Světláková
Most 31. ledna 2017

 

 

vytisknout  e-mailem