Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z bytu nechtěl odejít

CHOMUTOV - Vozidlo zůstalo bez benzínu, Kolizi způsobil chodec... 

V bytě se zdržoval neoprávněně
Obvinění z porušování domovní svobody čeká na 35letého muže z Mašťova. Neoprávněně vnikl do bytu své bývalé družky ve Výletní ulici v Chomutově a odmítl odejít. Žena se proto obrátila na místní oddělení policie a skutek nahlásila. Pachateli hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.
 
Vozidlo zůstalo bez benzínu
V obci Spořice kdosi poškodil zaparkované vozidlo. Majitel ponechal vůz odstavený na silnici poblíž autobusové zastávky a kdosi u něj poškodil palivovou nádrž, odkud odčerpal šedesát litrů benzínu. Za benzín zaplatil poškozený necelé čtyři tisíce korun, opravit poškozenou nádrž ho však bude stát nejméně šestnáct tisíc korun. Krádež šetří policie.
 
Kolizi s autem způsobil chodec
Do jízdní dráhy projíždějícího vozidla včera vstoupil v Jirkově 88letý senior. Na křižovatce v Ervěnické ulici projížděl 26letý Chomutovák s renaultem, když mu do jízdní dráhy náhle vstoupil muž. Senior se ani nepřesvědčil, zda může bezpečně přejít, nerozhlédl se, vstoupil do vozovky a došlo ke střetu. Ze zranění, které si způsobil, se bude podle lékařů léčit nejméně tři měsíce. Alkohol byl u účastníků nehody vyloučen na místě provedenou dechovou zkouškou.
 
Žena vědomě lhala
Policejní komisař obvinil 23letou ženu z Chomutova z křivého obvinění. V loňském roce totiž podala na Obvodním oddělení v Jirkově trestní oznámení, ve kterém lživě obvinila svého druha z psychického a fyzického týrání. Při vyšetřování však tyto skutečnosti potvrzeny nebyly, naopak bylo zjištěno, že žena si všechno vymyslela, aby se svému druhovi pomstila za nevěru. Za uvedený čin může soud poslat ženu až na tři roky do vězení.
 
Vykradl tři auta
Teprve 17letý mladík z Chomutova má na svědomí vloupání do třech aut.  Během loňského roku vnikl do zaparkované oktávie, peugeota a felicie a za sebou zanechal škodu ve výši 37 tisíc korun. Kromě navigace, nářadí a notebooku odcizil i tašku s oblečením, dioptrické brýle a osobní doklady poškozených. Obvinění z krádeže si již převzal a nyní probíhá jeho další vyšetřování.
 
Opilý rozbil okno
Policejní hlídka zadržela poblíž administrativní budovy chomutovského podniku 26letého muže. Pod vlivem alkoholu úmyslně rozbil okna kanceláří uvedené firmy a způsobil tak škodu za 5500 korun. Jednal pod vlivem alkoholu, neboť přístroj naměřil při dechové zkoušce 2,00 promile alkoholu v dechu. Při výslechu se hájil tím, že si tak řešil své osobní problémy. To však omluva není a tak mu nyní hrozí potrestání odnětím svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty. O výši trestu bude rozhodovat soud.
 
I v zimě mizí jízdní kola
Do kočárkárny panelového domu na Palacké ulici v Chomutově se kdosi vloupal. Vnikl do domu, pak překonal dveře do sklepních prostor a odtud se dostal do kočárkárny. I když je zima a všude leží plno sněhu, odcizil pánské horské jízdní kolo i se zámkem, kterým bylo zabezpečené. Majiteli vznikla škoda za deset tisíc korun, další tisícovku bude stát oprava poškozených věcí.
 
Chomutov 03. ledna 2010

vytisknout  e-mailem