Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z bytu odnesl šperky

CHOMUTOV - Ženu okradl její bývalý přítel, Telefon si nechala.... 

Z bytu odnesl šperky

Klášterečtí policisté vyšetřují krádež, která se stala v ulici Školní. Kdosi vnikl do bytu panelového domu a majitelce odcizil šperkovnici se zlatými šperky v hodnotě 18 tisíc korun. Z uvedené krádeže je podezřelý 31letý místní obyvatel. Využil skutečnosti, že v bytě žil se svojí bývalou přítelkyní a o šperkovnici věděl. Vnikl dovnitř a věci sebral. Prsteny a náušnice následně prodal a peníze použil pro vlastní potřebu. Ke svému jednání se doznal. Vyšetřování nadále pokračuje.

Telefon si nechala

42letá žena z Litvínova je podezřelá ze zatajení věci. Téměř na konci října našla v Hornické ulici v okresním městě mobilní telefon. Ten vypadl poškozenému z přední kapsy u mikiny. Aparát však žena neodevzdala, ale ponechala si ho pro vlastní potřebu.  Majitel vyčíslil škodu na 8 tisíc korun. Nepoctivé ženě nyní hrozí v případě odsouzení až roční pobyt ve vězení.      

Nářadí nevrátil

Škodu za téměř 19 tisíc korun způsobil svým jednáním 51letý muž z Prahy.  Na základě uzavřené smlouvy prováděl práce v obci Chbany Vikletice. Používal přitom svěřené elektronářadí. To však po ukončení práce řádně nevrátil. Jeho jednání policisté ve Březně vyhodnotili jako zpronevěru.

Zloděj na zahrádce

Policisté v okresním městě pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který vnikl do areálu zahrádek na Zadních Vinohradech. V zahradním domku poškozeného všechno prohledal a odcizil mikrovlnnou troubu, sekeru a topné těleso. Z přístavby pak zmizelo stavební kolečko, kabely a čerpadlo. Majitel vyčíslil celkovou škodu na téměř 10 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí v tomto případě obvinění nejen z krádeže, ale iz porušování domovní svobody.

Koupat se jistě nešel

Do objektu bývalých lázní v okresním městě vnikl 26letý místní obyvatel. V přízemí všechno prohledal a následně přešel do horní části budovy. Tam se snažil dostat do uzamčených dveří. S přítomností strážníků jistě nepočítal, byl zadržen. Jak chomutovští policisté následně zjistili, obdobného jednání se dopustil již v nedávné minulosti. Z uvedeného důvodu nyní na něj čeká obvinění z pokusu krádeže.

 

9. prosince 2015

nprap. Marie Pivková

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov 

 tlf. 974 433 207    

krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

 

 

vytisknout  e-mailem