Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z bytu pěstírna

CHOMUTOV - Zajištěné věci budou zkoumat znalci, Stroje bez nafty, Násilník skončil ve vazbě..... 

Z bytu pěstírna
Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy je podezřelý 24 letého muž z Jirkova. Z bytu v ulici Krušnohorská si totiž udělal pěstírnu. Bez oprávnění zde indoorovým způsobem pěstoval zakázanou rostlinu konopí. Při domovní prohlídce zde policisté nalezli a zajistili různé předměty a látky určené k tomuto pěstování. Kromě toho na místě zajistili i různý sušený materiál. Všechny věci budou zaslány ke znaleckému zkoumání. V případě odsouzení hrozí muži peněžitý trest nebo může skončit až na pět let ve vězení.

Stroje bez nafty
Policisté v Kadani pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který v obci Rokle odcizili naftu ze zaparkovaných pracovních strojů. Poškodil palivové nádrže, odčerpal pohonné hmoty a tři stroje zůstaly bez nafty. Kromě toho zmizely i plastové kanystry s motorovým olejem. Poškozené firma vyčíslila celkovou škodu na téměř 38 tisíc korun. Jednání pachatele policisté vyšetřují jako krádež a poškození cizí věci.

Násilník skončil ve vazbě
Klášterečtí policisté zasahovali v jednom z bytů v ulici Mírová. 46letý muž zde napadl svoji družku, které způsobil zranění vyžadující převoz do nemocnice a následnou hospitalizaci s doposud neupřesněnou dobou léčení. Policisté jednání muže na místě vyhodnotili a na základě zjištěných skutečností ho vykázali na deset dnů ze společného bydliště. Násilník byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví, které si převzal a na státní zastupitelství byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Soudkyně Okresního soudu Chomutov následně rozhodla o vazbě, muž byl proto za doprovodu policejní eskorty dopraven do věznice v Praze. Ve vyšetřování nadále pokračují kriminalisté z Kadaně.

Sebrala peněženku
Žena z Kadaně prováděla v místní pobočce banky ve městě manipulaci s finančními prostředky. Peněženku s hotovostí a platebními kartami, ale naštěstí bez příslušných PIN kódů, si odložila na přepážku a zapomněla na ni. Věci následně našla 50letá žena z Klášterce nad Ohří, která však nález neoznámila, ale věci si ponechala. Po zadržení se přiznala, bylo jí sděleno podezření z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Nadále vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.

Půjčila si, neplatí
Senior z okresního města zřejmě naletěl 36leté ženě. V červnu 2012 od něj za účelem různých smyšlených situací postupně půjčila téměř 171 tisíc korun. Peníze slíbila vrátit, což však do současné doby neučinila. Za podvod jí nyní hrozí až pětileté vězení.


20. dubna 2015
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem