Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z bytu sebrala věci i peníze

CHOMUTOV - Objasněná krádež, Jednání muže bude řešit komise... 

Z bytu sebrala věci i peníze
Do jirkovského bytu v ulici Smetanovy Sady vnikla 30letá žena. Dříve tam bydlela i se svým přítelem, pak ale z bytu odešla. Při své „návštěvě“ tentokrát odnesla různé zařízení bytu, které patřilo poškozenému. Kromě toho sebrala muži i 79 tisíc korun na hotovosti. Ženě hrozí obvinění nejen z krádeže, ale i z porušování domovní svobody.
 
Objasněná krádež
Od minulého týdne pátrali policisté v Kadani po totožnosti neznámého pachatele, který okradl na místní ubytovně spící muže. Dva kufry s nivelačním přístrojem a příslušenstvím k potrubnímu laseru a mobilní telefon odcizil 26letý místní obyvatel. Pachatel se ke krádeži přiznal, policejní komisař ho obvinil z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
Jednání muže bude řešit komise
Jirkovští policisté zasahovali v bytě v ulici Boženy Němcové. 49letý muž zde fyzicky napadl svoji manželku. Útoku předcházela slovní hádka, která vznikla z důvodu navázání manželova vztahu s jinou ženou. Celý incident bude řešit příslušná komise Městského úřadu Jirkov, kam byl přestupek zaslán.
 
Na útěku dopadena
Z výchovného ústavu na Karlovarsku utekla před časem 16letá dívka. Policisté po ní vyhlásili celostátní pátrání, které bylo do včerejšího dne neúspěšné. Včera však kontrolovala hlídka na Palackého ulici v okresním městě děvče. Lustrace v evidencích prokázala, že se jedná o osobu vyhlášenou v celostátním pátrání. Byli vyrozuměni zástupci výchovného ústavu, kteří si pro hledanou přijeli a odvezli zpět.
 
Byt nechtěl opustit
51letý muž se snažil dostat do bytu na chomutovském sídlišti. Doma byla pouze dcera oznamovatelky, která ho odmítla pustit dovnitř. Poškodil proto vstupní dveře, dovnitř se však nedostal. Stejně se choval i po příchodu majitelky bytu. I ona odmítla vstup do bytu, ale poškozené dveře tentokrát nevydržely. V obývacím pokoji muž setrval až do doby, kdy ženy přivolaly policejní hlídku. I když z bytu utekl, byl zadržen. Oprava poškozených dveří bude majitelku stát nejméně 3 tisíc korun. Incident je vyšetřován jako porušování domovní svobody.
 
Kradl v domě
Neobydlený rodinný dům na Spořické ulici v Chomutově si vyhlédl 26letý Chomutovák. Nezajištěnými dveřmi vešel dovnitř, všechno prohledal, ale nesebral nic. Ze dvora ale odvezl celkem 400 kg železného šrotu, který prodal ve sběrně. Nebyla to jeho první krádež, z tohoto důvodu na něj čeká obvinění z trestného činu. Majitel vyčíslil škodu na jeden tisíc korun.
 
Poprali se na pumpě
Chomutovští policisté řešili incident, ke kterému došlo na benzínové čerpací stanici na Černovické ulici v okresním městě. Dva muži ve věku 28 a 34 let se pohádali a následně se vzájemně fyzicky napadli. Při incidentu nebyl nikdo zraněn, co muže vedlo ke rvačce je předmětem vyšetřování. Na oba pachatele čeká obvinění z výtržnictví.
 
30. srpna 2011  
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem