Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Z bytu zmizely šperky

Statistika vloupání do bytů a rodinných domků ukazuje, že obecně vžitá představa , že pachatelé krádeží vloupáním trestnou činnost páchají převážně v noci, je mylná. Většinou se potencionální pachatelé pohybují nejen po sídlištích právě přes den. 
 

  Nejen šperky ze žlutého kovu se průběhu úterního dopoledne staly terčem zájmu neznámého zloděje. Ten v uvedené době nezjištěným způsobem překonal vstupní dveře jednoho z bytů na Plzeňské ulici v Českých Budějovicích a kromě šperků si z místa odnesl i finanční hotovost. Škoda vzniklá odcizením byla odhadnuta v předběžné výši na 15 000 korun. Škoda způsobená poškozením činí 1 500 korun. Českobudějovičtí policisté po hledání místa činu, pořízení fotodokumentace a zajištění stop ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.

 

Policie ČR proto doporučuje :

Zajistěte dveře nejméně dvěma bezpečnostními zámky a štítem. Navíc doporučujeme bezpečnostní řetěz. Jeden ze zámků by měl být dozický a druhý cylindrický.

Ani nejlepší zámky však neochrání, nebudete-li je používat. Klíče umístěné pod rohožkou nebo v jiných skrýších nejsou vůbec v bezpečí.

Odejdete -li z bytu nebo z domu , zavřete dveře a okna , i když předpokládáte, že se vrátíte ihned. Dvojí otočení klíčem je bezpečnější.

Peníze, šperky a další cenné věci patří do bezpečnostních schránek . O cennostech si pořiďte fotodokumentaci a evidenci.

Přízemní okna sklepů opatřete mříží nebo závorou.

Velmi opatrně postupujte , domáhá -li se někdo neznámý vstupu do Vašeho bytu či domu.

nprap. Regina Tupá  piscb@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem