Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Z bytu známých vzal peníze

ÚO Bruntál - použil je pro svou potřebu a další zprávy z okresu 

Byl pod vlivem alkoholu a havaroval
Dne 7.2.2011 v 19,00 hodin mezi Břidličnou a Valšovem jel z mírného kopce 45letý muž s vozidlem Ford Fiesta a při projíždění prudké pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace. Dostal na mokré silnici smyk, nezvládl ho a vyjel do levé poloviny jízdního pruhu. Zde narazil do protijedoucího mondea 28letého řidiče. V důsledku tohoto nárazu se na fiestě utrhlo zadní kolo, které ještě poškodilo další protijedoucí vozidlo, tentokrát fabii. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. U řidičů byla provedena dechová zkouška a u řidiče fiesty vykázala pozitivním výsledkem. Policisté mu naměřili 1,85 a následně 2,06 promile alkoholu v dechu. Je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Způsobená škoda na vozidlech činí 142 tisíc Kč.
 
Z bytu známých vzal peníze
Bruntálští policisté sdělili dne 8.2.2011 ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže 19letému mladíkovi. Protiprávního jednání se měl dopustit tím, že v době od 15.1. do 7.2.2011 v Bruntále na ulici Dělnická při návštěvách využil nepozornosti členů domácnosti a postupně odcizil celkem 35 tisíc Kč. Peníze byly v neuzamčené psacím stole. Mladík se k trestné činnosti doznal a policistům sdělil, že finance použil pro svou potřebu.
 
Srny vběhly během několika minut pod kola vozidel
Hned dvě nehody se zvěří šetřili dopravní policisté v průběhu rána 8.2.2011. Skoro ve stejnou dobu, rozdíl pouhých osm minut, došlo ke dvěma střetům se srnou.
K prvnímu došlo v 6,45 hodin mezi obcemi Andělská Hora a Suchá Rudná. Zde zvěř skočila přímo před jedoucí vozidlo Fabia. Druhá srna, o osm minut později, vběhla pod kola felicie u obce Václavov u Bruntálu. Obě srny po střetu s automobilem uhynuly a byly předány zástupci příslušného mysliveckého sdružení. Ke zranění osob nedošlo. Způsobené škody na vozidlech činí celkem kolem 40 tisíc Kč.
 
Našel granát
Policistům oznámil 32letý muž v úterý 8.2.2011, že na ulici Petrovické v Krnově v lesním porostu našel munici z II. světové války. Policisté zjistili, že se jedná o dělostřelecký granát ráže 85 mm, který si na místě následně převzali přivolaní pyrotechnici.
 
Vzdálila se od kočárku a přišla o peněženku
V dopoledních hodinách dne 8.2.2011 v Bruntále na ulici K. Čapka dosud neznámý pachatel využil toho, že se 26letá žena vzdálila na chvilku od kočárku, ze kterého odcizil peněženku. V ní byla finanční hotovost ve výši 100 Kč, platební karta a doklady. Způsobená škoda činí 600 Kč.                                                                               
 
komisař por. Bc. Tušková Pavla

pisbr♦mvcr.cz

9.2.2011

vytisknout  e-mailem