Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z centra si odnesli prodejní automat

TEPLICKO - Nezajímaly je "hopsakoule", ale peníze; Krade se téměř vše; Při nákupech buďte obezřetní. 

Z centra si odnesli prodejní automat

     Policisté dopadli dva muže, kteří minulý týden odcizili v teplickém obchodním centru prodejní automat „hopsakoulí“. Nezajímaly je ale hračky samotné, nýbrž peníze v mincovníku. Zatímco 33letý v minulosti 19krát odsouzený recidivista držel dveře, jeho 21letý spolupachatel, který stál zatím před soudem jen třikrát, chytil automat a vyběhl s ním na ulici. Nedaleko od místa činu pak vypáčil mincovník, ve kterém našel pouze přes tři sta korun, které si ponechal, se svým komplicem se ani nerozdělil. Hodnota odcizeného automatu je ale vzhledem k získané „kořisti“ nesrovnatelně vyšší, předběžně byla vyčíslena na dvacet tisíc korun. Pár získaných stovek, o které se zloději nakonec ani nerozdělili, je tak může stát až tři roky svobody.

 

Krade se téměř vše

     Policisté se během své práce mnohdy setkávají i s poměrně kuriózními krádežemi, v minulosti na Teplicku prověřovali například odcizení plastové mobilní toalety, nebo panoramatického zrcadla u nepřehledné zatáčky. O tom, že zloději jsou schopni odcizit téměř vše, nasvědčují i případy, ke kterým došlo v uplynulých dnech.

     V Proboštově neznámý pachatel odcizil elektromotor včetně externího přijímače, na což přišel jeden z obyvatel domu, když chtěl ráno vyjet z pozemku autem a neotevřela se mu brána. Škoda byla vyčíslena na více jak 16 tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

     Stejný trest hrozí v případě dopadení i dosud neznámému zloději, který se v Řetenicích vloupal do garáže, ze které odcizil šest metrů krychlových naštípaného dřeva, jehož hodnota byla vyčíslena na šest tisíc korun. Jestli hodlá dříví prodat, nebo si chce doma sám přitopit, bude jasné až v případě, že se podaří vloupání objasnit.

 

Při nákupech buďte obezřetní

     Přes opakovaná varování policistů, aby si lidé dávali během nákupů pozor na své věci a preventivní akce směřované k dříve narozeným lidem, kteří se často stávají oběťmi kapsářů, stále dochází k případům, kdy si nakupující nechají své věci bez dozoru. Tak tomu bylo i v případě více jak 80letého muže, který byl nakupovat v bílinském supermarketu.

     Neznámý pachatel využil toho, že si senior nechal na nákupním vozíku pověšenou tašku a v nestřeženém okamžiku mu z ní odcizil peněženku s doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Okradený muž vyčíslil celkovou škodu na více jak patnáct set korun, bílinští policisté případ prověřují jako přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.

 

 

26. 10. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem