Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z chaty odnesl česnek

LITOMĚŘICE – K česneku přibalil dva spacáky a další info…  

 

Z chaty odnesl česnek
V několika uplynulých dnech vnikl do chatky v chatové oblasti Krásné hory v Roudnici nad Labem lapka. V ní našel čtyři kilogramy česneku a dva spací pytle. Právě tyto věci majitelka po příjezdu na svoji chatu postrádala. Jejich hodnota byla vyčíslena na 2 640 Kč. Jinou škodu pachatel nezpůsobil. Čelí však podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody a policie po něm pátrá.
 

Zloděj zavítal do statku
Do areálu bývalého statku na Lovosicku zavítal o víkendu zloděj. V jeho prostorách odčerpal z nádrže nákladního vozidla 150 litrů nafty a poté se pokusil vniknout do skladu starých věcí a do skladů zednického a stavebního materiálu. Zde však nepochodil. Nenechavý lapka vnikl i do kanceláře budovy, v níž odcizil mobilní telefon a fotoaparát. Krádeží vloupáním způsobil škodu 14 650 Kč. Policie případ šetří jako podezření z přečinů krádeže a poškození cizí věci a po pachateli zahájila pátrání.
 

Zloději kovů budou potrestání
Policie před několika dny obvinila dva mladíky z Lovosic z přečinů krádeže. Na jaře totiž společně spáchali několik skutků a svým jednáním způsobili škodu téměř 122 000 Kč. Na přelomu března a dubna vnikli do bývalého statku v Lukavci, odkud si odnesli elektromotory, hydraulické pístnice, spojovací materiál, litinové poklopy, šrouby, ocel a z přístřešku odcizili plech. V polovině června nedaleko sjezdu z dálnice D8 u Sulejovic vlezli do čerpací závlahové stanice. Zde ukradli plechy a kanálové poklopy. Oba muži si před několika dny převzali usnesení o zahájení trestního stíhání. Za opakované krádeže, při nichž napáchali škodu přesahující 120 000 Kč, jim hrozí i trest odnětí svobody až na pět let. O trestu rozhodne soud.
 

Sběratel kovových předmětů řádil ve Štětí
O víkendu vnikl na pozemek u domu, kde sebral měděné okapové žlaby, kolena, svody a hadici s koncovkou. Majiteli vznikla odcizením předmětů škoda přes 20 000 Kč. Sběratelé kovů nezahálejí. Svůj úlovek se většinou snaží zpeněžit ve sběrně druhotných surovin. Vidina peněz je  láká k páchání trestné činnosti. Právě krádeže kovových předmětů jsou v současnosti jednou z nejčastější  trestnou činností v oblasti majetkové kriminality.

 

Další zloděj železa kradl v Terezíně
Během prázdninových měsíců v přesně nezjištěné době se vloupal do budovy bývalého posádkového domu armády dosud neustanovený pachatel. Zloděj nebyl žádný troškař. V budově totiž odcizil přes 100 ks radiátorů, měděné kabely a elektrické rozvaděče. Svým jednáním způsobil škodu téměř 50 000 Kč. Čelí podezření z přečinu krádeže a policie po něm pátrá.
 

 

Vandal poničil automobil
Během noci z neděle na pondělí řádil v Budyni nad Ohří neznámý pobuda. Za jedním z domů si vyhlídnul zaparkovaný automobil, na němž způsobil zavrženíhodným jednáním škodu 42 000 Kč. Majitel nalezl v pondělí ráno svůj automobil poničený. Zloděj se zaměřil na přední a zadní nárazník. Policie případ šetři jako podezření z přečinu poškození cizí věci. Co vandala k tomuto činu vedlo je předmětem policejního šetření.

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 23. 8. 2011
 

vytisknout  e-mailem