Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z chaty zmizely kabely

TEPLICE - Krádež elektro nářadí, Zloděj kabelů obviněn.. 

Z chaty zmizely kabely
 
Neznámý pachatel se vloupal do zahradní chaty ve Lbíně. Vypáčil okenice, rozbil okno a vnikl dovnitř. Zde pak odstřihl  10 m dlouhý napájecí kabel vodního čerpadla a koncovky dvou prodlužovacích kabelů a následně tyto kabely v celkové délce 100 m odcizil. Majiteli vznikla škoda 3500,-Kč.
 
Z buňky odcizil elektrické nářadí
 
Neznámý zloděj vytvořil v drátěném plotu u pozemku v Hrobčicích díru o rozměru 50 x 60 cm, kterou vlezl dovnitř. Na pozemku pak vypáčil vstupní dveře do zahradní buňky, odkud si odnesl mimo jiné 3 elektrické flexy, elektrickou vrtačku, elektrickou pilu, brusku a další podobné náčiní. Dále se mu hodil ještě měděný kabel o délce 100 metrů a prodlužovací kabely. Celkem svým jednáním způsobil pachatel škodu téměř 50 tisíc korun.
 
Zloděj kabelů obviněn
 
Bílinským policistům se podařil zadržet přímo při činu zloděje kabelů. 45letý muž z Českého Krumlova zavítal do objektu bývalé školy v ulici Teplická, kde z volně přístupného prostranství odřízl z přístřešků mezi pavilony silové kabely a měděný sdělovací kabel. Škoda vznikla ve výši 9 tisíc korun. Po zadržení byl muž převezen na obvodní oddělení, kde policisté zjistili, že již byl za krádeže v minulosti trestán. Na účet mu tak přibylo další obvinění z krádeže.
 
Teplice, 9. června 2011, por.Bc.Ilona Novotná

vytisknout  e-mailem