Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z Chomutovska ujížděl na Most

MOSTECKO - Nereagoval na výzvy k zastavení a ujížděl, na kruháku u Souše už neměl šanci; Muži za parfémy nezaplatili, policisté je odhalili. 

Včera odpoledne na Chomutovsku chtěla policejní hlídka zastavit osobní vozidlo kvůli jeho podezřelé jízdě na silnici. Muž za volantem však na výzvy k zastavení nereagoval a ujížděl směrem na Most a to vysokou rychlostí. Ujíždějící vozidlo bylo nakonec zastaveno ve spolupráci s mosteckými dopravními policisty a hlídky cizinecké policie na kruhovém objezdu u Souše. Řidič na místě policistům tvrdil, že si nevšiml policejního vozu za sebou ani světelného znamení k zastavení. Hlídce nepředložil žádný doklad a vydával se za jinou osobu. Policisté šetřením zjistili, že se udané osobě vůbec nepodobá a nakonec pravou totožnost odhalili. Jak se ukázalo, muž z Bíliny má vyslovené platné zákazy řízení všech motorových vozidel. Navíc měl pozitivní orientační test na návykové látky. Řidič skončil v cele. Vozidlo, které je z autopůjčovny, bylo zajištěno. U spolujezdců byly zajištěny sáčky s krystalickou látkou, u které je podezření, že jde o drogy. Policisté obvodního oddělení Most sdělili 47letému muži z Bíliny podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Případem se dále zabývají i kriminalisté mosteckého TOXI týmu, kteří zajištěný materiál předali na odbor kriminalistické techniky k provedení odborné expertizy.

Z regálů si dvojice vzala parfémy, ty ale nezaplatila
Na nákupy za pět prstů vyrazili dva muži v Litvínově. Zašli do jedné litvínovské drogérie, kde si mezi zbožím vybrali dva parfémy v celkové hodnotě 998 korun. Ty však u pokladny nezaplatili a z prodejny odešli. Zaměstnanci prodejny odcizení parfémů odhalili a obrátili se na policii. Totožnost obou nepoctivců záhy odhalili litvínovští policisté na základě místní a osobní znalosti. Policejní inspektor obvodního oddělení Litvínov po provedeném šetření nyní sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 23letému muži z Litoměřic. Ten byl již za obdobný delikt odsouzen a je v podmínce. Druhý muž, který je z Litvínova, je šetřen pro přestupek.

Most 21. května 2021
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem