Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Z činnosti policistů

o uplynulých svátcích a víkendu 

Policisté během vánočních svátků a uplynulém víkendu přijali oznámení o dvaceti trestných činech, z nich je sedmnáct s neznámým pachatelem a zjistili či jim bylo oznámeno třicet přestupků. Čtrnáct z nich bylo vyřízeno uložením blokové pokuty.
Nejzávažnějším případem bylo pohřešování 69leté ženy z obce Košínov. Rodina nahlásila zmizení ženy v podvečer na Štědrý den. Ihned byla zahájena pátrací akce. Po ženě pátrali jak policisté tak i hasiči a 40 dobrovolníků z místních občanů. Od 24. do 26. prosince všichni zúčastnění pátrali v okolním terénu obcí Studnice, Košínov a Chlum. Pohřešovaná žena byla nalezena bez známek života dne 26. prosince 2008 kolem jedenácté hodiny na okraji pole mezi obcemi Košínov a Chlum.
Dne 26. prosince oznámil na obvodní oddělení v Chrasti   75letý muž, že pohřešuje svého 19letého vnuka, který byl u něho na chalupě v Nasavrkách. Policisté provedli pátrání v lesním porostu a přilehlých cestách mezi obcemi Nasavrky a Kameničky, kde byl zjištěn poslední pohyb pohřešovaného. V průběhu pátrání se mladík sám dostavil k dědečkovi na chalupu. Pohřešovaný byl v pořádku  a  nezraněn.
Opět někteří majitelé motorových vozidel dodatečně nahlásili krádeže svých motorových vozidel. Vozidlo Škoda 120 mělo být odcizeno od července do srpna roku 2006 v obci Silnice. Hodnota vozidla je 1.000 Kč. Další automobil Škoda 105L se ztratil v září 2008 v obci Vojtěchov. Hodnota tohoto vozidla je 500 korun. Policisté se také věnovali případům vloupání do čtyř vozidel v obcích  Nové Hrady, Hrochův Týnec, Bělá a Skuteč. Ve všech případech neznámý pachatel z vozidla ukradl autorádio.
 
Dne 27. prosince v ranních hodinách vyjeli hlinečtí muži zákona do baru v Hlinsku, kde neznámý pachatel odcizil z volně odloženého batohu peněženku s finanční hotovostí 10.800 Kč. Neznámý pachatel si ke konci roku finančně přilepšil, okradený mladík už bude vědět , že do baru se sice bez peněz nechodí, ale ne s tak vysokou  částkou, nebo si musí své věci více hlídat.

vytisknout  e-mailem