Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Z dálničního mostu byly odcizeny žlaby

Policisté nalezli odcizený materiál ve sběrně. Prodal je tam celostátně hledaný muž.  

Odvodňovací žlaby odcizené z dálničního mostu nalezeny ve sběrně
 
        Pracovníci Správy údržby silnic a údržby dálnic oznámili koncem července policistům, že někdo odcizil z mostu č. 202 na dálnici D1 odvodňovací žlaby. Vzhledem k místu, kde ke krádeži došlo, si vyšetřování převzali policisté dálničního oddělení správy Severomoravského kraje Ostrava.
       Neznámý pachatel odcizil v přesně nezjištěné době od počátku června z uvedeného mostu odvodňovací žlaby, které byly zavěšeny na závitových tyčích v podmostní konstrukci. Hodnota odcizeného materiálu byla kolem 15 000 korun, ale škoda na poškozeném mostu včetně následné, potřebné opravy a nahrazení odcizených součástek se vyšplhala na přinejmenším milion korun.
 
       Policisté dálničního oddělení Ostrava učinili po ohlášení nezbytná opatření pro dopadení pachatele. V průběhu pátraní po odcizených součástkách se ozvali kolegové ze služby kriminální policie a vyšetřování Bohumín. Při pátrání na Karvinsku zjistili, že obdobný materiál prodal jistý muž do sběrny. Jednalo se opravdu o odcizené věci.
 
       Mužem, který je do sběrny dal, byl celostátně hledaný 35letý Ostravák. Okresní soud Opava vydal příkaz k jeho dodání do výkonu trestu odnětí svobody pro trestný čin loupeže, Okresní státní zastupitelství Ostrava vydalo předchozí souhlas k zadržení pro trestný čin zanedbání povinné výživy. Byl hledaný dále pro trestné činy řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a poškozování cizí věci. Policisté tedy znali totožnost muže. Do „akce“ se zapojili také krajští pátrači, protože oficiálně uvedené bydliště bylo pouze orientační, muž se tam nezdržoval. Policisté tak museli zjistit, kde se hledaný nachází. Byli úspěšní. Počátkem srpna ho zadrželi.
 
        Hledaný muž byl dodán do výkonu trestu odnětí svobody. Co se týká výše uvedeného případu, byl podezřelý z trestného činu zatajení věci – přisvojil si na neznámém místě součástky pocházející z mostu. Věc však byla odložena, protože trestní stíhání by bylo vzhledem k okolnostem neúčelné (trest, k němuž by trestní stíhání vedlo, by byl zcela bez významu vedle trestu, který byl obviněnému pro jiný čin uložen).
 
 
 
                                                                                                         por. Mgr. Soňa Štětínská
 
Kontakt: por. Mgr. Soňa Štětínská
                komisař preventivně informační skupiny  
    Telefon: 974 721 208
     E-mail: pcrssmov@mvcr.cz
 
 
                                                                                             
 

vytisknout  e-mailem