Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Z domku odcizil lovecké trofeje

Novojičínsko – Neznámý pachatel v době od počátku letošního roku do 12. dubna odcizil z rodinného domu v Rybím na Novojičínsku lovecké trofeje. 

Pachatel z domku, který jeho majitel z Prahy využívá rekreačně, odcizil několik kusů srnčích, jeleních a mufloních loveckých trofejí. Zloděj tak způsobil škodu odcizením v dosud neupřesněné výši, která však zjevně přesáhne částku pět tisíc korun. Novojičínští policisté případ prošetřují pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody.

 

Stalo se …


Poškození elektrozařízení


Neznámý pachatel odcizil v době od počátku ledna letošního roku do 12. dubna ve Studénce na dvou domech a sloupu elektrického vedení plastové elektrické skříně. Následně ze sloupů elektrického vedení odcizil nerezové pásky. Poškozením způsobil předběžnou škodu za pět tisíc a odcizením okolo tisíc korun.


Poškození vozidla


V době od 23. března do 12. dubna letošního roku poškodil neznámý pachatel zaparkované osobní vozidlo Volvo. Majiteli z Kopřivnice vandal způsobil přes část levých předních a zadních dveří,  a dále přes část levého zadního blatníku v metalickém laku vozidla vodorovnou rýhu v délce 120 centimetrů, zasahující do základní barvy. Předběžná škoda na vozidle činí 30 tisíc korun. Kopřivničtí policisté případ prošetřují pro přečin poškozování cizí věci.
 

Neplatí na dceru


Přes sedmdesát pět tisíc korun dluží na výživném třicetiletý otec z Nového Jičína. Muž od ledna 2005 do současné doby řádně neplní svou vyživovací povinnost ke své dceři, která mu byla stanovena rozsudkem Okresního soudu v Novém Jičíně v říjnu 2004. Měsíčně má na dceru její matce zasílát tisíc korun, což však neplní. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení k prověření a objasnění skutečností důvodně nasvědčujících tomu, že byl spáchán přečin zanedbání povinné výživy. Muži nyní hrozí až dva roky odnětí svobody.

 

Tiskový servis ze dne 14. dubna 2011.


nprap. Zbyněk Tomšík
tiskový mluvčí


Preventivně informační skupina Nový Jičín
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
tel.: 974 735  207/8,
mob.:  602 161 739
e-mail:
tisknj@mvcr.cz

 

vytisknout  e-mailem