Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z domu odcizil kabely

TEPLICKO - Zloděj způsobil škodu přes sedmdesát tisíc; Přišel o eura i tablet... 

Z domu odcizil kabely

     Z přečinů krádeže a poškození cizí věci byl obviněn 31letý muž, který se koncem srpna vloupal v Krupce do neobydleného domu. Uvnitř pak kleštěmi uštípal a odcizil stovky metrů různých měděných kabelů a několik desítek zásuvek. Celková škoda na odcizených věcech byla vyčíslena na více jak 40 tisíc korun, dalších asi třicet tisíc činily náklady na uvedení kabeláže do původního stavu. Pokud bude obviněný muž uznán vinným, hrozí mu až dvouleté vězení.

 

Přišel o eura i tablet

     Až tříleté vězení hrozí 32leté prostitutce, která měla okrást řidiče kamionu. Podle výpovědi poškozeného v noci zaklepala na dveře kabiny jeho vozu a nabízela mu sex, muž však při podání vysvětlení popíral, že by mezi sebou nakonec „něco měli“. Když žena později vystoupila a odjela taxíkem, řidič zjistil, že mu chybí 200 eur a tablet.

     Tepličtí policisté ženu v minulosti pravomocně odsouzenou za majetkovou kriminalitu během krátké chvíle vypátrali a sdělili jí podezření z přečinu krádeže.  Přestože je její verze toho, co se dělo za záclonkami v kabině jiná než oznamovatelova, důkazy směřují proti ní, proto teď už bude záležet jen na soudci, zda ji uzná vinnou.

 

Z vitríny zmizely mobily

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který z prodejny elektroniky v Teplicích odcizil dva mobilní telefony. Zloděj překonal zámek, který zajišťuje dvířka vitríny a ukradl z ní dva mobily v hodnotě téměř deset tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí zloději až dvouleté vězení.

 

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které mělo dojít 5. listopadu 2015 kolem 14:15 hodin na silnici I. třídy č. 8 ve směru na Bořislav asi 100 metrů před odbočkou na Bžany. Dosud nezjištěný řidič neustanoveného vozidla, který jel směrem na Bořislav, se při přejíždění z pravého do levého jízdního pruhu střetl s vozidlem VW Passat modré barvy, které již v levém jízdním pruhu jelo.

     Pravděpodobný viník nehody z místa ujel, aniž by učinil patřičná opatření, jež mu jsou ze zákona uložena. Podle poškozeného by se mělo jednat o vozidlo bílé barvy v provedení pickup a bude mít zřejmě poškozenou levou přední část, kde mohly zůstat stopy modrého laku. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

 

 

Teplice, 6. 11. 2015, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem