Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Z domu odcizili co se dalo

ÚO Bruntál - jízda pod vlivem, zadržený mladík na útěku a další... 

Vloupání do skříňky
Bruntálským policistům oznámila dne 18.1.2012 zaměstnankyně sociálního zařízení v Bruntále na ulici Kavalcova, že jednomu z klientů byla odcizena z šatní skříňky finanční hotovost. Pachatel vnikl do pokoje 24letého poškozeného. Zde poškodil uzamčenou šatní skříň a odcizil finanční hotovost 500 Kč. Svým jednáním způsobil celkovou škodu 1500 Kč.
 
Z bytu, kde nejsou zámky ani kliky, zmizela troubu,vařič a jiné věci
V době od 16. do 18.1.2012 v Bruntále na ulici Pěší vnikl pachatel do jednoho z bytů činžovního domu, kde nemá majitel zámek ani kliku. Pachatel zde pak odcizil mikrovlnnou troubu, elektrický vařič, holicí strojek, set top box a léky Diazepam. Způsobená škoda činí 2 200 Kč. Případ šetříme jako podezření z přečinu porušování domovní svobody.
 
Policisté zadrželi mladíka, který byl dva měsíce na útěku
Bruntálští policisté včera v odpoledních hodinách zadrželi v Bruntále na ulici Nádražní 17letého mladíka, který byl v celostátním pátrání. Nevrátil se dne 18.11.2011 z vycházky zpět do výchovného ústavu a byl tedy dva měsíce na útěku.
 
Řídil pod vlivem alkoholu
Dne 18.1.2012 sdělili rýmařovští policisté 49letému muži podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Toho se měl dopustit tím, že dne 20.12.2011 hodinu po půlnoci měl řídit pod vlivem alkoholu v Břidličné na ulici Bruntálská vozidlo Fiat. Byl zastaven hlídkou a při dechové zkoušce jsme mu naměřili nejprve hodnotu 1,55 a následně již 2,53 promile. Na místě jsme mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti či peněžitý trest. 
 
V domě chybí radiátory, trubky, elektrická skříň i zárubně
Rýmařovští policisté šetří okolnosti krádeže zařízení rodinného domu na ulici 8. května v Rýmařově. Zde od 1.4.2011 do 18.1.2012 na základě smlouvy bydlela skupina uživatelů. V uvedené době mělo dojít v jednotlivých místnostech domu k odcizení celkem 7 radiátorů různých velikostí, 38 ks měděného šroubení, 60 metrů trubek k radiátorům. Také prozatím neznámý pachatel vytrhal a odcizil 27,5 metrů měděných elektrických vodičů, elektrickou skříň s jističi, vypínače, kovové zárubně, dveře, kotel na tuhá paliva, kovové zábradlí a další zařízení či vybavení domu. Také z pozemku domu zmizelo vozidlo Alfa Romeo, které nechal majitel po odjezdu do zahraničí zaparkované na zahradě a klíče včetně dokladů svěřil jednomu z nájemníků, ale nedal mu souhlas s možným užíváním, protože auto nebylo pojištěné. Vozidlo však nájemník svěřil svým příbuzným, kteří s ním havarovali a poté ho odtáhli zpět na zahradu, kdy však již bylo nepojízdné. Poškozenému muži vznikla škoda ve výši přes 170 tisíc Kč. Policisté šetří případ jako podezření z přečinů neoprávněného užívání cizí věci a krádeže. 
                                                                                                         
komisař por. Bc. Tušková P.
19.1.2012

vytisknout  e-mailem