Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z domu zmizela podlaha

TEPLICE - Krade se opravdu všechno, dokonce i podlahy.  

 
 Z domu zmizela podlaha
     Často se i zkušení policisté podiví nad tím, co všechno jsou zloději schopni ukrást. Majitelka domu v Hrobu, který v současné době probíhá rekonstrukcí, oznámila na obvodní oddělení, že jí neznámý pachatel někdy v průběhu uplynulých dvou týdnů odcizil podlahu. Na místě činu policisté zjistili, že zloděj vnikl do objektu a za pomoci nářadí rozřezal, demontoval a následně odcizil dřevěnou podlahu o rozloze kolem 90 čtverečních metrů včetně nosných trámů. Poškozená odhadla způsobenou škodu na 120 tisíc korun, případem se nyní budou zabývat kriminalisté, a pokud se jim podaří zloděje dopadnout, bude se zodpovídat z přečinu krádeže, za který ho může soudce poslat až na pět let za mříže.
 
Vloupání do chatky
    Věci za šest tisíc korun si odnesl neznámý zloděj, který se v Újezdečku vloupal do zahradní chatky. Lapka odcizil kuchyňské spotřebiče a další věci, následně vnikl do dřevěného přístavku, ze kterého ukradl nářadí a zahradní gril. Daleko větší škodu však pachatel způsobil poškozením zařízení, náklady na opravu poškozená předběžně vyčíslila na 15 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci, za které trestní zákoník stanoví maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
Auto není trezor
     Lup za více jak pět tisíc korun si odnesl neznámý zloděj, který se v Teplicích vloupal do nákladního vozidla. Ve večerních hodinách vnikl do kabiny, ze které odcizil tašku s notebookem a osobními doklady. Další tři tisíce bude stát oprava poškozeného skla dveří, policisté případ prověřují pro podezření z přečinu krádeže.
 
 
Teplice, 28. 12. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208

vytisknout  e-mailem