Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z domu zmizely peněženky

LOUNY - Zloději využívají neuzamčených dveří a kradou... 

Dva případy krádeže v domě zaznamenali v minulých dnech žatečtí policisté. K první události došlo v pátek, krátce před třetí hodinou odpoledne, v Dukelské ulici v Žatci. Poškozená vynášela z auta do domu nákup, když jí byli v patách zloději. Ti využili nestřeženého okamžiku, odemčenými vrátky a otevřenými vstupními dveřmi se vplížili za ní a z odložené kabelky v chodbě jí odcizili peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a dvěma platebními kartami. Způsobili jí tím škodu za celkem 22 700 Kč. Poškozená již stačila zahlédnout, jak z domu utíkají. Jednalo se o tři, zatím neznámé, pachatele, po kterých nyní policie pátrá. Věc šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin porušování domovní svobody.

Druhý případ se odehrál ze soboty na neděli v rodinném domku v žatecké ulici Otakara Březiny. Přesný čas  poškozený neuvedl, neboť po celou dobu byla vstupní branka na pozemek neuzamčená a neuzamčené byly i vstupní dveře do domu. Neznámý zloděj vnikl na chodbu a z riflové bundy odcizil peněženku s doklady a finanční hotovostí. Škodu majitel vyčíslil na 2 270 Kč. Tento případ šetří policisté jako trestný čin porušování domovní svobody.

Ukradl záložní akumulátor

V pátek brzy ráno se dosud nezjištěný pachatel vloupal do objektu jednoho mobilního operátora na Podbořansku. Nezjištěným způsobem vyrazil vstupní dveře do místnosti s vysílačem GSM signálu a následně odcizil záložní akumulátor. Svým činem tak způsobil škodu za 22 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a trestného činu poškození cizí věci. Po pachateli pátrají.

Z auta zmizela ozvučovací technika

V minulých dnech se do nákladního vozidla ve Volenicích na Lounsku vloupal dosud neznámý pachatel. Jednalo se o automobil zn. Toyota Hiace, z jehož nákladního prostoru si zloděj odnesl několik přepravních kufrů s kabely a ozvučovací technikou. Způsobenou škodu poškozený předběžně vyčíslil na 47 500 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a poškození cizí věci, po pachateli pátrají.

Na Markvarci řádil zloděj

Chatová oblast Markvarec na Lounsku měla v minulých dnech co do činění se zlodějem či zloději. Byly nahlášeny dva případy narušených objektů. Z jedné chaty odcizil dosud neznámý poberta barevný televizor, mikrovlnnou troubu, varnou konvici, dva spací pytle a pracovní náčiní. Druhý objekt si zloděj zřejmě vyhlédl "jen" na přespání a občerstvení. Když vnikl násilím dovnitř, posilnil se celkem 25 lahvovými pivy, které si donesl, a uvařil si jídlo.  Z této chaty nebylo nic odcizeno. Celková škoda byla odhadnuta na 7 000 Kč. Případ šetří policisté jako trestný čin krádeže a trestný čin porušování domovní svobody.

Louny, 7. června 2010 

 

 

vytisknout  e-mailem