Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z družstva zmizelo nářadí

LOUNY - Pachatel odcizil vrtačky a brusky... 

V minulých dnech zavítal do objektu zemědělského družstva ve Vrbně nad Lesy dosud nezjištěný pachatel. Ze skladu techniky odcizil z neuzamčené skříně dvě vrtačky zn. Narex a dvě úhlové brusky stejné značky. Tímto činem způsobil škodu za 11 tisíc korun. Po pachateli policisté pátrají, věc šetří jako podezření ze spáchání trestného činu krádeže. 

Majitel domu zadržel nevítaného hosta

Do jednoho rodinného domu ve Vladislavově ulici v Lounech vnikl v pondělí brzy ráno 27letý mladík z Loun. Důvod jeho návštěvy není dosud jasný, neboť se k němu odmítl vyjádřit. Ale zřejmě neměl čisté úmysly, jelikož do obydlí vnikl neoprávněně. Nejprve musel překonat vysoké oplocení objektu a následně se dovnitř domu dostal poměrně snadno. Přes neuzamčené dveře. Šum nebo ruch, který svou přítomností mladý muž způsobil, však vzbudil majitele domu, který následně vetřelce zadržel. Poté zalarmoval policii, jež si mladíka převzala. Ten si ve zkráceném přípravném řízení vykoledoval podezření z trestného činu porušování domovní svobody. Trestní zákoník za tento skutek stanoví až dvouleté odnětí svobody.

Vandal se vyřádil na favoritu

Škodu za bezmála devět tisíc korun způsobil na zaparkovaném vozidle zn. Škoda Favorit dosud nezjištěný pachatel. K události došlo v minulých dnech v žatecké Chomutovské ulici. Vandal poničil na autě čelní sklo, přední reflektor, blatník, utrhl výfuk a vnikl dovnitř. Zalomil klíč v zapalování, vytrhl vnitřní zpětné zrcátko a stínítko u spolujezdce. Dále poškodil rádio a odcizil čtyři kryty na kola, rezervu, různé nářadí, povinnou výbavu, ale i pánské oblečení a další věci. Věc nyní šetří policie pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Po pachateli pátrá.

Louny, 26. května 2010  

vytisknout  e-mailem