Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z Dubí nechce odejít

TEPLICKO - Prostitutka se zákazem pobytu se stále vrací; Podváděl při uzavírání smlouvy... 

Z Dubí nechce odejít

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelá dvacetiletá žena, která má městským úřadem vysloven zákaz pobytu na území města Dubí. Ten si „vysloužila“ tím, že v minulosti v rozporu s obecní vyhláškou poskytovala sexuální služby. Ze zákazu si ale zřejmě nic nedělá, protože byla na území obce přistižena již potřetí za uplynulé dva měsíce. Ženě policisté sdělili podezření z přečinu, za jehož spáchání jí v krajním případě hrozí až dvouleté vězení, pokud bude zákaz porušovat i nadále, není vyloučeno, že si na soud počká ve vazbě.

 

Podváděl při uzavírání smlouvy

     Až dvouleté vězení hrozí 51letému muži, který si vymýšlel při sjednávání úvěru. Prostřednictvím prodejny v obchodním centru uzavřel se společností poskytující nebankovní půjčky smlouvu o revolvingovém úvěru se schváleným úvěrovým rámcem ve výši 33 tisíc korun. Po schválení půjčky si koupil mobil za osmnáct tisíc korun, z vydané úvěrové karty si pak pět tisíc převedl na účet a zbylé peníze utratil za různé nákupy. Při sjednávání půjčky však uvedl nepravdivé údaje o výši svého příjmu, navíc smluvně stanovené splátky řádně nehradí. Tím se dopustil přečinu úvěrového podvodu, ze kterého byl v uplynulých dnech obviněn, stíhán bude muž na svobodě.

 

Z výlohy zmizely šperky

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který z výlohy prodejny v Krupce odcizil stříbrné šperky. Lapka zřejmě využil zaneprázdněnosti prodavačky a v nestřeženém okamžiku ukradl vystavené plato se šperky v hodnotě přes 14 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, zloději hrozí v případě dopadení až dva roky za mřížemi.

 

 

18. 8. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem