Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Z důvěřivé ženy vylákal peníze

Zůstaly jí dluhy  

Petr KuželPetr Kužel

     Benešovští kriminalisté prošetřují případ, kdy se v říjnu roku 2006, tehdy devětatřicetiletý Petr Kužel z Kladenska, seznámil prostřednictvím internetového serveru s šestatřicetiletou ženou z Benešovska. Osobně se s ní setkal a v kontaktu spolu byli asi jeden rok. V ženě vzbudil zdání, že má zájem o trvalejší partnerský vztah. Využil její důvěřivosti a pod různými nepravdivými záminkami z ní vylákal mimo jiné finanční hotovost ve výši sedmdesáti tisíc korun na údajné doplacení leasingu na osobní auto a zaplacení  nájmu pronajatého bytu. Protože žena tak velkou finanční částkou nedisponovala, peníze si půjčila u jednoho bankovního domu. Dále pod záminkou krádeže notebooku z auta, muž poškozenou přesvědčil a ta na splátky zakoupila v prosinci roku 2006 nový počítač. Koupi zdůvodnil také tím, že mu nikdo neposkytne na jeho zakoupení úvěr. Nový počítač si odvezl a poškozená ho již nikdy neviděla. 
  

   Muž ženě přitom sliboval, že jí všechny peníze vrátí formou měsíčních splátek. K placení se však neměl, stále si vymýšlel nové důvody, pro které nemůže dluh splácet. Poškozená začala po několika měsících tušit, že není něco v pořádku a rozhodla se po něm peníze intenzivně vymáhat. Muž se dál vymlouval a na jaře roku 2007 se s poškozenou přestal stýkat. Do současné doby jí peníze nevrátil.

     Policisté v případu zahájili  úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.   Protože  šetřením zjistili, že je pravděpodobné, že jednání muže nebylo ojedinělé, žádají proto ženy, které podobným způsobem oslovil a podvedl, případně se je pokusil podvést, aby kontaktovaly policisty na linku 158 nebo zavolaly na telefonní čísla: 974 871 101, 974 871 320, 974 871 321.

vytisknout  e-mailem