Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z farní charity zmizely okapy

LITOMĚŘICE – Zloděj nenechal na zdi ani přidržující spony  

 

Z farní charity zmizely okapy
O víkendu ukradl zloděj z domu farní charity v Litoměřicích okapové svody. Kromě okapů o délce 30 metrů nenechal na zdi ani spony, které svody přidržovaly. Svým jednáním napáchal škodu 17 000 Kč. Hodnota okapových svodů se sponami byla vyčíslena na 12 000 Kč a oprava poškozeného zdiva bude stát dalších 5 000 Kč. Pachatel čelí podezření z přečinů krádež a poškození cizí věci.
 

Dvě vykradená auta v Litoměřicích
V pondělí mezi 8. a 14. hodinou byla v Litoměřicích vykradena dvě osobní auta. V ulici Mezibraní zloděj ukradl z vozidla autorádio a další věci, které v něm našel. Krádeží vloupáním způsobil majiteli škodu 6 500 Kč. Ve stejné ulici však bylo vykradeno v tomtéž čase i další auto. Zloděj si z něho odnesl věci za 1 600 Kč a při vloupání způsobil na automobilu škodu 4 000 Kč. Zdali se jedná o stejného pachatele, je předmětem šetření policie.
 

Vloupání do stavebního kontejneru
Na stavbě dálnice D8 u Bílinky postrádají nářadí. V nočních hodinách z neděle na pondělí se tu totiž do stavebního kontejneru vloupal dosud neustanovený pachatel. Odnesl si různé druhy vrtaček, úhlovou brusku, ruční kotoučovou pilu, motorovou pilu, elektrický hoblík, elektrickou svářečku a čerpadlo. Hodnota nářadí byla vyčíslena na 81 000 Kč.
Ve stejné době byla podobná krádež zaznamenána i v Třebívlicích ve skladu techniky. Ve skladu obecního úřadu postrádají benzinovou travní sekačku, motorovou pilu s náhradními řetězy v celkové hodnotě 38 600 Kč.
 

Zloděj ve chmelárně
Bývalou roudnickou chmelárnu navštívil zloděj. Aby se do objektu dostal, odstranil podlahu a zničil vstupní vrata. Zachtělo se mu železného šrotu, který zde nalezl. A nebylo ho málo. Z místa činu si odvezl staré železo v hodnotě 100 000 Kč. S největší pravděpodobností se pokusí kovové harampádí zpeněžit ve sběrně druhotných surovin. Jelikož způsobil větší škodu, čelí podezření z přečinu krádež, za který mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 

Lapka na zahradě
I druhý lapka se zaměřil na kovové předměty. Před několika dny vlezl na zahradu domu v Dolních Chobolicích, kde sebral dvě kanálové mříže, dva litinové tály, přičemž jeden z nich vážil 200 kg. V přilehlé kůlně potom nalezl železnou stokilovou kolejnici a vedle ní patnáctikilogramové závaží. Z kolny zmizely i měděné kabely a čtyři autobaterie. Krádeží způsobil lapka majiteli objektu škodu téměř 6 500 Kč. Je podezřelý z přečinů krádež a porušování domovní svobody. Policie po něm pátrá.

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 15. 3. 2011
 

vytisknout  e-mailem