Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z firmy trubky neodvezli

MOST - Dva podnikavce zadržela ochranka, jeden byl zaměstnanec; Z bytu ženy ukradly vodovodní baterie a boty.  

 Z firmy chtěli vyvézt trubky za osmdesát tisíc, plán však ztroskotal

Policie v Mostě obvinila z přečinů krádeže a neoprávněného užívání cizí věci dva muže ve věku 30 a 31 let, oba z Mostu. Ti měli spolu vniknout na pozemek firmy na Litvínovsku poté, co překonali oplocení. Na místě se stavebním materiálem odcizili nerezové trubky v hodnotě 80 000 korun. Lup naložili na služební vozidlo, které si ve firmě „zapůjčili“. Jeden z dvojice totiž v místě pracoval, a proto věděl, kde jsou klíče od vozidla. Plán jim však nevyšel. Když hodlali vyjet z areálu, byli zadrženi pracovníky ostrahy. Odcizené kovy policie zajistila a vrátila i s vozidlem zpět poškozené organizaci. Starší z dvojice obviněných byl již za krádež trestán k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Dvojice je stíhána na svobodě.


 

V obydleném bytě ukradly ženy vodovodní baterie, vodoměry i boty

Hamerští policisté objasnili případ krádeže vloupáním do bytu, který se stal v obci na Litvínovsku. Poškozený majitel policii oznámil, že po návratu domů našel vyražené vstupní dveře. Prohlídkou bytu pak zjistil, že mu kdosi odcizil v koupelně a kuchyni vodovodní baterie, vodoměry na vodu, dva páry bot a z kabelky peněženku s hotovostí a osobními doklady. Celkem pachatel způsobil škodu ve výši 15 000 korun. Podle hamerských policistů mají mít vloupání do bytu na svědomí dvě ženy ve věku 21 a 20 let, obě z Janova. Vyšetřovatel mostecké policie je na základě výsledků šetření obvinil z přečinu krádeže a porušování domovní svobody ve spolupachatelství.


 

Recidivista opět v akci, soud ho poslal do vazby

Soud v Mostě poslal do vazební věznice 31letého muže z Litvínova, kterého policie obvinila z přečinu krádeže. Dle kriminalistů se měl obviněný dopustit krádeží a to i přesto, že byl za stejný delikt odsouzen a z vězení se vrátil loni. Začátkem března měl v Litvínově vniknout v jedné firmě do otevřené kanceláře, ze které odcizil volně položený mobil a peněženku. Při odchodu byl spatřen ostrahou firmy a dal se na útěk. Při tom mu z kapsy vypadl odcizený mobil. Ve stejný týden u obytného domu v Janově poškodil čtvery vstupní dveře a způsobil škodu ve výši 119 tisíc korun. Do třetice koncem února v Janově vnikl do prostoru bývalé recepce v jednom domě a odnesl dva kusy LED televizorů, kalové čerpadlo, vařič a další věci. Celkem obviněný napáchal škodu za více než 140 tisíc korun. Už v únoru ho policie obvinila za dvě krádeže, když kradl v litvínovské kanceláři peníze a z janovské školy odnesl monitor a reproduktory.


 

Odcizený monitor našli kriminalisté v zastavárně, zabavili ho

Kriminalisté odhalili pachatele, který se v březnu v dopoledních hodinách vloupal do jedné mostecké restaurace. Muž ve věku 35 let z obce na Mostecku si všiml bočních dveří, které násilím otevřel. Ocitl se v baru restaurace, ze které odcizil finanční hotovost, cigarety a stolní počítač s monitorem. Peníze a kuřivo užil pro vlastní potřebu, monitor dal do zastavárny, kde ho objevili kriminalisté a zajistili ho. Muž byl obviněn z přečinu krádeže vloupáním, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Loni byl za krádež potrestán kladenským soudem. Obviněný je stíhán na svobodě.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 9. dubna 2015


 


 

vytisknout  e-mailem