Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Z garáže si odnesl modely letadel za desítky tisíc korun

LIBEREC - V uplynulých dvou dnech navštívil jednu z řadových garáží na Vápence, ve Slepé ulici neznámý zloděj. Majiteli způsobil škodu za bezmála 51 tisíc korun. 

Policisté z obvodního oddělení v Liberec - Vápenka pátrají po neznámém pachateli, který v uplynulých dvou dnech podnikl návštěvu v jedné z řadových garáží ve Slepé ulici. Zřejmě vášnivý sběratel, který si chtěl rozšířit svoji sbírku nebo člověk, který si chtěl prodejem odcizených věcí přivydělat. To co čekalo na zloděje v této garáži, není úplně běžné. Lidé v garáži zpravidla mývají kromě zaparkovaných vozidel a motocyklů náhradní kola k vozidlům, nářadí, jízdní kola apod. Tento majitel garáže měl však v garáži modelářské věci, které nebyly rozhodně za pár korun. Garáž mu sloužila převážně jako modelářská dílna, kde měl uloženy modely, nářadí a součástky modelů.

Naposledy byl majitel ve své garáži v úterý 15. srpna v odpoledních hodinách, kdy tuto řádně uzamkl. Ve čtvrtek 17. srpna v odpoledních hodinách přišel opět do své dílničky, kdy na něj již čekala nedovřená garážová vrata a poškozené zámky. Poté, co tuto událost majitel garáže nahlásil na Policii ČR zjistil, že z garáže si někdo odnesl celkem 4 kusy funkčních modelů letadel, všechny vybavené motorem a přijímačem ovládání, každý v hodnotě okolo 10 tisíc korun. Jednalo se o polomaketu hornoplošníku Trempik žlutočervenobílé barvy, polomaketu dolnoplošníku Brouček červenobílé barvy, polomaketu dvouplošníku zelené barvy a polomaketu dolnoplošníku červenobílé barvy.

Kromě modelů přišel majitel garáže o elektrické nářadí - dvě úhlové brusky, elektrickou příklepovou vrtačku, sadu vrtáků, sadu kotoučů do kotoučové pily, ruční nářadí a kufřík s elektrikářským vybavením. Majiteli garáže tak vznikla škoda za bezmála 51 tisíc korun.

Policisté již v dané věci zahájili šetření k přečinu krádeže a nejen po pachateli, ale i po odcizených věcech nyní pátrají. V případě, že se jim podaří vášnivého sběratele modelů dopadnout, hrozí mu za tento sběratelský kousek vzhledem ke způsobené škodě až pětiletý trest vězení.
 

18.8.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem