Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z hostince ukradl peníze i cigarety

LOUNY - Podařilo se mu překonat trezor i hrací automaty... 

Policisté šetří vloupání do hostince v Holedeči, ke kterému došlo v pondělí, v časných ranních hodinách. Dosud nezjištěný pachatel vnikl násilným způsobem dovnitř a zaměřil se na zabudovaný trezor ve zdi. Když jej překonal, odcizil z něj peníze a další cennosti. Následně si poberta poradil i se zdejšími hracímí automaty. Rovněž si z nich přisvojil finanční hotovost. Aby neodešel s málem, sebral z výčepu i dvě kasírtašky s penězi a dále kartony cigaret různých značek. Předběžně byla škoda vyčíslena na 83 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Během chvilky vykraden dům    

Do jednoho rodinného domu v Postoloprtech se v pondělí dopoledne vloupal neznámý pachatel. Přes zavřené okno, které rozbil, vnikl do obydlí, kde již měl volný pohyb. Následně odcizil digitální fotoaparát, kameru, playstation a zlaté šperky. Poškozený majitel škodu předběžně vyčíslil na 70 000 Kč. Událost policisté šetří jako trestný čin porušování domovní svobody a trestný čin krádeže.

Z prodejny zmizelo zboží za dvacet tisíc 

Na cigarety se rovněž zaměřil pachatel, který si vyhlédl prodejnu smíšeného zboží v Libořicích. Vloupal se do ní v minulých dnech a právě kuřivo se stalo předmětem jeho zájmu. Kromě cigaret různých značek si z prodejny odnesl i cukrovinky a další zboží, vše bude upřesněno až po inventuře. Prozatím byla škoda vyčíslena na 20 800 Kč. Tento případ šetří policisté rovněž jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

Odcizil platební kartu, z účtu pak vybral peníze

Před několika dny odcizil neznámý pachatel poškozené ženě středního věku ze Žatce platební kartu. Krádež se udála na nezjištěném místě a v přesně neurčenou dobu. Pachatel však nezahálel a jeho kroky po krádeži nabraly směr k jednomu žateckému bankomatu. Z něj pak pomocí kradené karty vybral finanční částku ve výši 8 000 Kč. Přesné okolnosti případu nyní zjišťují policisté. Věc šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.    

Opilci za volantem

V sobotu, časně ráno, prováděli policisté silniční kontrolu v lounské ulici Čeňka Zemana. Zastavili a kontrolovali vozidlo zn. Peugeot 205, které řídil 25letý mladík. Policisté u mladého šoféra následně přistoupili k provedení dechové zkoušky, která byla pozitivní. Nejprve přístroj ukázal 1, 62 promile a následně 1, 6 promile alkoholu v dechu. Řidiči byla zakázána další jízda, byl mu zadržen řidičský průkaz a dále byl předvolán na pondělí k výslechu. Zde již vystřízlivěnému řidiči sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

O několik desetin promile navíc naměřili policisté při dechové zkoušce dalšímu opilému řidiči. Toho pro změnu kontrolovali v sobotu, krátce před půlnocí, v žatecké ulici Stavbařů. Třiadvacetiletý mladík řídil osobní motorové vozidlo zn. Renault Thalia, když mu v krvi kolovalo nejprve 2, 08 a poté 1, 93 promile alkoholu. Dohra tohoto případu pak byla naprosto stejná jako v předchozí věci.

Louny, 25. května 2010

vytisknout  e-mailem