Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Z hostů se stali zloději

KLADENSKO – Pozvání dvou mužů na návštěvu se hostiteli nevyplatilo. 

Dne 4. října 2017 se dostavil na policejní služebnu Kladno Kročehlavy poškozený čtyřiašedesátiletý  muž z Kladna a oznámil odcizení věcí ze svého bytu.

Poškozený muž v pondělí 3. října 2017 si v odpoledních hodinách pozval na návštěvu do svého bytu dva neznámé. Následně muž zjistil, že tito dva hosté mu z jeho bytu odcizili prsten ze žlutého kovu s černým kamenem s iniciály J.V. v hodnotě 2 500,-Kč a dále došlo k odcizení mobilního telefonu a  radia. Z otevřené příruční tašky, kterou měl muž stále při sobě mu byla zcizena peněženka s osobními doklady a platební kartou.

Svým jednáním se neznámí pachatelé způsobili poškozenému muži škodu, která byla předběžně vyčíslena na částku 4 600,-Kč.

Policisté nyní případ prošetřují jako podezření z trestných činů krádeže a  neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, směnek a cenných papírů a po podezřelých pachatelích pátrají.

Policie upozorňuje občany, aby dbali vždy zvýšené obezřetnosti vůči cizím osobám, které je osloví na ulici nebo zazvoní u jejich dveří. Velkou pozornost by měli především věnovat osobám, které pouští  do svého bydliště. Důvěřiví občané mnohdy po takové návštěvě přicházejí o své finanční úspory, šperky a jiné cenné věci.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

5. října 2017

vytisknout  e-mailem