Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z jedné kontroly 3 prohřešky

JIČÍNSKO – Alkohol ani jiné návykové látky za volant prostě nepatří. 

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu.

vydaná sušinavydaná sušinaV pátek 5. dubna zastavila hlídka hořických policistů v Ostroměři ke kontrole nákladní automobil. Osmatřicetiletý řidič se na výzvu podrobil dechové zkoušce a vzhledem k podezření policistů také orientačnímu testu na drogy. Oba testy byly pozitivní, muž nadýchal opakovaně kolem půl promile alkoholu a test na drogy prokázal přítomnost THC. Z tohoto důvodu byl hlídkou vyzván k podrobení se odbornému lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, kterému se podrobil.

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Jízdu pod vlivem alkoholu policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu. Zajištěný materiál byl odeslán k dalšímu zkoumání.

Těmito dvěma prohřešky však kontrola neskončila. Jelikož policisté měli podezření, že by muž mohl u sebe mít sušinu marihuany, poučili ho a vyzvali ho k jejímu vydání. I když se muž zdráhal, nakonec policistům jointa vydal. Za toto protiprávní jednání mu byla uložena pokuta příkazem na místě.

por. Ing. Eliška Pospíšilová
9.4.2024, 8:30

Odkazy do noveho okna

vydaná sušina

vydaná sušina 

Detailní náhled

2

orientační test na drogy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem