Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Z jednoho trestu se neponaučil

ČESKOLIPSKO - Kriminalisté zahájili trestní stíhání 62letého muže z Děčínska pro přečiny krádeže a neoprávněné opatření platební karty.  

Českolipští kriminalisté zahájili v těchto dnech trestní stíhání proti 62letému muži z Děčínska, který se dopustil přečinů krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku. Až tříleté vězení hrozí muži, který v polovině srpna tohoto roku vnikl do osobního motorového vozidla Opel Corsa na Českolipsku. Vozidlo bylo zaparkováno na odbočce ze silnice vedoucí z obce Dolní Krupá na obec Ralsko Kuřivody. Muž rozbil u vozidla levé zadní okénko a následně z něj odcizil dámskou kabelku s dvěma mobilními telefony, bundou, peněženkou, osobními doklady a platebními kartami. Majitelce vozidla tak způsobil škodu za bezmála 45 tisíc korun.

Nejednalo se v tomto případě o žádného nováčka. Muž byl již v posledních třech letech soudně trestán a to německým soudem v Drážďanech za majetkovou trestnou činnost. Jak je ale vidět, z tohoto trestu si nevzal vůbec žádné ponaučení. Kriminalisté proto podali zároveň soudu návrh na vzetí muže do vazby. O tom, zda bude trestní stíhání obviněného probíhat dále na svobodě či vazebně, rozhodne dále soud.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
5. září 2014

vytisknout  e-mailem