Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z kamaráda se vyklubal zloděj

MOST - Poškozeného připravil o herní konzoli a hry; Řidiči zákony nerespektují 



Policejní komisař mostecké policie obvinil v těchto dnech z trestného činu zpronevěry 23letého muže z jedné obce na Mostecku. Ten měl zpronevěřit hrací konzoli Sony, dva kusy hracích joyisticků a šest kusů originálních her. Ke zpronevěře došlo v Litvínově. Poškozený mladík si k obviněnému dal věci do batohu, protože je právě vyzvedl u jiného kamaráda a neměl tašku. Pak odešli spolu do litvínovského parku, kde chvíli pobyli. Když si poškozený odskočil, obviněný taky zmizel. S ním však zmizely i věci poškozeného. Pachatel odjel do Mostu a lup prodal údajně v jedné prodejně. Utržené peníze pak použil pro svoji potřebu. Poškozený mladík vyčíslil hmotnou škodu na částku 12 tisíc korun. Policie v Mostě obviněného muže stíhá na svobodě. Za zpronevěru mu v případě uznání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Lup policie již nezajistila. 

Z aut zmizela autorádia
Dvě auta vykradl kdosi v noci z pátku na sobotu. K vloupání došlo v jedné ulici v Litvínově. Neznámý poberta do vozidla tovární značky Škoda vnikl bez násilí a odcizil z něj autorádio a CD nosiče. Na stejném místě se vloupal do jiné škodovky. I tam se zajímal hlavně o autorádio, které tam našel a odnesl ho. Pachatel motoristům zanechal hmotnou škodu ve výši osmi tisíc korun. Případ přečinu krádeže vyšetřují litvínovští policisté.

Řídit neměli
Dva řidiči usedli za volant přesto, že se před jízdou zřejmě napili alkoholických nápojů. Řidiče z Mostu stavěli policisté na ulici Budovatelů v neděli v podvečer při řízení osobního vozidla. Provedenou dechovou zkouškou bylo řidiči naměřeno více jak dvě promile alkoholu v dechu. Policisté ho nyní šetří pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Stejně dopadla i řidička z Mostu, kterou policisté kontrolovali poblíž města Mostu o víkendu odpoledne. I ona měla pozitivní dechovou zkoušku, kdy ji policie naměřila opakovaně více jak dvě  promile alkoholu.

Mařili výkon rozhodnutí
Řídit neměli ani čtyři řidiči, které včera policejní hlídky v ulicích města Mostu a Litvínova přistihly za volanty svých motorových vozidel. Muž z Loun byl odpoledne kontrolován v ulici J. Palacha. Šetřením bylo zjištěno, že řidič má okresním soudem vydán zákaz řízení všech motorových vozidel. V Litvínově policejní kontrole neušel 33letý motorista. I on má uloženou sankci spočívající v zákazu řízení motorových vozidel do roku 2011, kterou porušil. Třetí řidič byla mladá žena z Mostu, která má vydaný zákaz řízený až do roku 2012. Policisté všechny tři provinilce šetří ve zkráceném přípravném řízení a všem třem sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Čtvrtý řidič, 30letý muž z Mostu, byl stavěn v ulici SNP. I on má zákaz řízení a za volantem svého vozu neměl co dělat.

Lapka vybral čtyři auta
Škodu za 40 tisíc korun zanechal zatím neznámý lapka, který v noci z pondělí na úterý řádil v mosteckých ulicích v části Podžatecká. Lapka vnikl do osobních aut továrních značek VW, Renault, Peugeot a Seat. Ze všech čtyř vozidel odcizil autorádia. Kromě nich odnesl i nářadí, fotoaparát a další věci ze zavazadlových prostorů. Případy přečinů krádeže nyní vyšetřuje mostecká policie, která po pachateli pátrá.  

Pohotový zloděj si přišel na pěknou sumičku
O pár tisícovek přišla jedna mladá Mostečanka. Ta byla minulý týden v jedné mostecké restauraci. Seděla u baru a pila kávu. Když zaplatila, nechala ležet peněženku na barovém pultu. Toho si všiml zřejmě přítomný lapka. Počkal na nepozornost ženy a peněženky se zmocnil. Poté zřejmě bar rychle opustil. Poškozená tak přišla o koruny a valuty. Celkem odhadla, že jí zmizela hotovost ve výši 9 000 korun. Případ krádeže vyšetřuje mostecká policie.

Odložení kabelky se jí nevyplatilo
Okradena byla žena z Chomutovska. Ta byla nakupovat v jednom mosteckém supermarketu. Zboží zaplatila a poté ho začala za pokladnou ukládat do nákupní tašky. Aby měla větší pohodlí, tak si svoji kabelku neprozřetelně položila na odstavný pult. Když nákup uložila, zjistila, že kabelka na místě není. Pohotové prstíky nějakého nenechavce ji připravili o peníze, doklady, platební kartu a mobilní telefony. Žena krádeží utrpěla škodu ve výši 10 tisíc korun. Případ krádeže je v šetření mostecké policie.

Ludmila Světláková
 

vytisknout  e-mailem