Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z kamarádky se vyklubala zlodějka

MOST - Na zábavě ji ukradla klíč od bytu, kde pak odcizila jedenáct tisíc korun 

Povedenou kamarádku má jedna žena z Litvínovska. Ta s ní byla o víkendu na zábavě v jedné obci na Litvínovsku. Zatímco žena tančila, kamarádka se činila. Objevila totiž pod stolem kabelku, kterou si tam tančící odložila. Z kabelky pak pachatelka odcizila mobilní telefon a klíče od bytu. Pak si odskočila ven. Došla do bytu své známé a tam na posteli našla 11 tisíc korun, které tam poškozená krátce před tím odložila, když si přišla domů pro nějaké peníze. Takže nemusela nikde nic hledat. Poté šla zpátky do baru. Cestou na zastávce na lavičce objevila poškozenou, která tam plakala, protože nemohla najít klíče od bytu. Pachatelka jí tedy dala ze soucitu 50 korun na autobus. Povedenou zlodějku však policisté z obvodního oddělení Meziboří záhy odhalili. Peníze ani mobil však nezajistili, neboť žena policii nesdělila, jak s věcmi naložila. Pachatelka byla navíc za podobné jednání již v minulosti souzena. Policisté ji sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody a šetří věc ve zkráceném přípravném řízení.

Možná kradl zákazník
O svoji tašku přišel včera i jeden zaměstnanec provozovny v centru města Mostu. Neznámý zloděj, který tam přišel zřejmě jako zákazník, si všiml volně odložené pánské tašky a v odpoledních hodinách si ji přisvojil. Poškozený ji pak krátce před uzavírací dobou marně hledal. Přišel tak i o osobní doklady, finanční hotovost a platební kartu. Škodu okradený vyčíslil na částku sedm tisíc korun. Případem krádeže se zabývají policisté mosteckého obvodního oddělení.

Lidé zlodějům stále nahrávají
Odložené kabelky v restauracích, v nákupních vozících, peněženky v batozích či zadních kapes u kalhot lákají pobudy. I přes opakovaná upozornění policie lidé jako by se o svůj majetek nebáli. Dvě ženy si odložily v restauracích své kabelky. Ani jedné se nepozornost nevyplatila, obě o své tašky přišly. Kabelku Mostečanky si včera odpoledne přivlastnil přímo v centru města Mostu neznámý poberta. Ten se zřejmě potuloval ulicí Budovatelů, když si všiml zavěšeného příručního zavazadla na židli venku před restaurací. Mladá žena na terase obědvala s rodinou. Když chtěla odejít, kabelku nenašla. Přišla o doklady, peníze, mobilní telefon a platební kartu. Vzniklou škodu poškozená odhadla na částku tři tisíce korun. Případ krádeže šetří mostečtí policisté.
Druhou okradenou pak byla žena, která v baru tančila a její známá ji z kabelky vzala klíče od bytu. (viz výše uvedený případ)-.

 

 

vytisknout  e-mailem