Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Z kapličky odcizil sošku

Zloděj odcizil z kapličky v Lubině dřevěnou sošku Panny Marie.  

 

Neznámý pachatel v průběhu soboty 25. července odcizil  z  kapličky u kostela v Lubině, místní části Kopřivnice  sošku Panny Marie.  Malovanou dřevěnou sošku o výšce 1,3  metrů odcizil pachatel v době od osmé  hodiny ranní do osmnácté.  Předběžná škoda byla poškozenou organizací vyčíslena  na  dvanáct tisíc korun.
 
Odcizená soška byla dřevěná a výšky 130 centimetrů.  Byla  zhotovená někdy kolem roku 1900 ( roku 1901 byl vysvěcen  kostel i přilehlé  kapličky poté, co shořel dřevěný kostel  a na místo toho byl vybudován nový).  Socha byla na dřevěném  podstavci hnědé barvy, kdy na podstavci byly červené  růže.  Postava Panny Marie byla oděná do bílého roucha se zlatým lemováním  kolem  krku a ve spodní části kolem pasu byla modrá pentle  se zlatými vzory. Přes hlavu  a ramena byla bílá plenta po  obvodě zdobená zlatým vzorem. Ruce byly sepjaté,  kdy přes  tyto byl svěšen růženec černé barvy a ve spodní části růženec  s  křížkem. Postava Panny Marie byla bosá a na chodidlech byly  umístěné zlaté  růže.

Panna Marie Lurdská.jpgPanna Marie Lurdská.jpg


 
Policisté žádají svědky, kteří se v uvedeném  čase  pohybovali v blízkosti objektu, nebo by mohli ke krádeži  poskytnout jakékoliv  další informace, aby zavolali na linku  158 nebo se dostavili na kterékoliv  oddělení policie.


Stalo se ...


Prostřednictvím internetu jej pomlouvala

Z trestného činu pomluva je podezřelá jednatřicetiletá žena z Novojičínska. Podezřelá měla v době od konce minulého roku do současné doby, prostřednictvím internetového portálu www.lide.cz, sdělovat nepravdivé údaje o poškozeném, který měl údajně zavinit smrt jejího bratra. Tento nepravdivý údaj mohl značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu.


Za odebrané zboží nezaplatil

Oderští policisté prošetřují čtyřicetiletého muže z Oder, který je podezřelý z trestného činu podvod. Podezřelý měl v době od konce února do konce června roku 2006 v jedné oderské prodejně stavebnin, odebrat celkem ve čtyřech případech stavební materiál v celkové hodnotě přes 163 tisíc korun, za který do současné doby nezaplatil. Muži byl udělen platební rozkaz Krajským soudem v Ostravě, ukládající podezřelému uhradit vzniklý dluh, který si však neplní. Trestní stíhání muže je vedeno na svobodě.


V podnapilém stavu naboural do svodidel

Krátce před čtvrtou hodinou nad ránem v sobotu 25. července jel (23) řidič vozidla Rover  po silnici I/48. Řidič jel ve směru na Příbor a u Libhoště, místní části Nového Jičína na přímém a přehledném úseku, nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povětrnostním podmínkám a s vozidlem dostal smyk. Následně narazil do kovového svodidla po pravé straně silnice a poté do středového lanového svodidla. Při nehodě nedošlo ke zranění osob. Po provedené dechové zkoušce bylo zjištěno, že řidič před jízdou požil alkoholické nápoje. Přístroj vykázal hodnotu 1,93 promile alkoholu v dechu řidiče. Při opakovaném odborném měření byl výsledek zkoušky 1,87 promile alkoholu. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.


Další dva podnapilí řidiči, kteří nadýchali přes dvě a tři promile

V sobotu 25. července okolo deváté hodiny večerní kontrolovali novojičínští policisté na ulici Dvořáková v Novém Jičíně (34) řidiče vozidla Mazda 323. Při kontrole vyšlo najevo, že je ovlivněn návykovou látkou. Dechová zkouška u řidiče z Nového Jičína vykázala hodnotu 3,07 promile alkoholu. Opakovaná zkouška byla s výsledkem 3,29 promile alkoholu.
Dalšího podnapilého řidiče zjistili policisté v neděli 26. července v odpoledních hodinách na pozemní komunikaci v novojičínské ulici Skalky. Zde novojičínští policisté kontrolovali (46) řidiče vozidla Opel Omega. Při dechové zkoušce mu bylo přístrojem Alcoquant 6020 zjištěn pozitivní výsledek 2,37 promile alkoholu v krvi. Následné dvě zkoušky u něj vykázaly hodnoty 2,61 a 2,57 promile alkoholu v krvi. Podezřelý muž z Kopřivnice se všemi naměřenými hodnotami souhlasil.
V obou případech byly zahájeny úkony trestního řízení směřující k objasnění a prověření skutečností důvodně nasvědčujících spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

vytisknout  e-mailem