Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z kasy v herně ukradl desetitisíce

MOST - Šel do vazby, ač z vězení přišel v létě; Plynoměr si prý sama namontovala, za plyn ale neplatila. 

Plynoměr prý našla venku a sama si ho namontovala
Manuální zručností zřejmě disponuje 22letá žena z obce na Litvínovsku. Ta byla obviněna z přečinu krádeže. Té se měla dopustit tím, že po dobu cca půl roku v místě bydliště odebírala plyn a neplatila za něj. Pracovníci plynárenské společnosti jí v místě bydliště odmontovali plynoměr. Ona si však poradila. Venku údajně nějaký plynoměr našla a sama si namontovala a poté z rozvodné soustavy plyn po dobu několika měsíců odebírala. Poškozené společnosti způsobila škodu ve výši 14 tisíc korun. Policie ji stíhá na svobodě.

Z kasy v herně vzal 52 tisíc korun, šel do vazby, z vězení se přitom vrátil v létě
Okresní soud v Mostě vzal na podnět policie do vazby 30letého muže z Mostu. Toho policie obvinila z přečinu krádeže poté, co byl muž odhalen kriminalisty jako pachatel dvou krádeží v hernách. V Mostě koncem září využil situace, kdy za barem nikdo nebyl a z otevřeného trezoru odcizil finanční hotovost ve výši 52 000 korun. Poté hernu rychle opustil. Peníze utratil pro svoji potřebu. Druhou krádež provedl v noční době, když se vloupal do jiné herny v Mostě a z ní odnesl mobilní telefon, prodejní kasu, notebook a peníze, vše v hodnotě 11 000 korun. Policisté zajistili z lupu mobilní telefon, měl již nového majitele, kterému obviněný aparát prodal. Celkem obviněný způsobil škodu ve výši 73 000 korun. Mostečan má za sebou kriminální minulost, z vězení se vrátil letos v létě. Na svobodě dlouho nepobyl. Nyní mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Muž měl u sebe krabici s marihuanou a sáčky s pervitinem
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu 28letého muže z Litvínova. Toho kontrolovala na ulici v Litvínově hlídka strážníků a kvůli podezření z držení omamných a psychotropních látek muže předala policistům. Ti krabici s 37 gramy rostlinného materiálu a 43 plastovými sáčky s krystalickou látkou zajistili a odeslali na odbor kriminalistické techniky k provedení odborné expertizy. Tou byla v obou látkách zjištěna přítomnost účinné látky. Muž je stíhán na svobodě a za přechovávání drog mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Řidič měl pozitivní test na drogy
Policejní hlídka mosteckého obvodního oddělení Most Zahradní přistihla v ulici kpt. Jaroše řidiče, který měl pozitivní test na návykové látky. Hlídka řidiče stavěla v neděli krátce před půlnocí. Motorista se nejprve podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní a poté testu na jiné návykové látky. Ten ukázal na přítomnost metamfetaminu. Policie muže zadržela. Mostečan ve věku 34 let se po výzvě podrobil lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu. Policisté mu následně sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Most 23. října 2017
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem