Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Z kavárny odešel s lampou a štrúdlem v kapse

ČESKÁ LÍPA - Policisté hledají muže, který navštívil v sobotu uplynulého víkendu kavárnu v České Lípě. Neznámý muž se zde nevhodně choval a kradl. 

Ve čtvrtek v poledních hodinách přišla na Obvodní oddělení v České Lípě oznámit majitelka kavárny v České Lípě krádež v jejím podniku. V sobotu 14. listopadu 2015 navečer navštívil kavárnu podnapilý muž, který se rozhodně nechoval jako způsobilý návštěvník. Poté, co dívčí obsluhu za barem slovně obtěžoval, zavolali na něho policii. Když muž vyslechl  rozhovor s policií, vzal z barového pultu dva kusy závinu, z čehož jeden si dal do kapsy u kalhot, druhý snědl a odešel z kavárny. Na odchodu z kavárny měl v kapse nejen nezaplacený závin, ale u vchodových dveří si na schodech vyhlédl stojící lampu. Tuto si vzal na cestu s sebou a odešel neznámo kam.  

K popisu lampy majitelka na služebně policistům uvedla - svítilna je ve tvaru kvádru o rozměrech 40X100 cm, rám je z černého kovu ve vrchní a spodní části se skleněnou výplní rozdělenou černým plátem, celá konstrukce svícnu je vyzdobena nepravidelným kováním, ve vrchní části svícnu je kovové oko, za které se svícen drží. Majitelka si přenosný svícen cení na částku přesahující pět tisíc korun.

Českolipští policisté nyní pátrají po místě odběru, kde mohla lampa skončit a dále po neznámém návštěvníkovi kavárny. V případě jeho dopadení mu před soudem za přečin krádeže hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. 


20.11.2015
por. Bc. Bohdanka Capuličová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

vytisknout  e-mailem