Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z kola se shodil sám

NÁCHODSKO – Polekaný opilec narazil před autem do obrubníku 

Že ani na jízdním kole nesmí po silnici šlapat žádný opilec, je všem dospělým dávno známo, ne všichni ale toto zákonné ustanovení dodržují. Nerespektování zákona a jízda na bicyklu v podnapilém stavu se v pondělí 8. června 2015 nevyplatila 25letému mladíkovi z Hronova.
 
Jízdní kolo po srážcePřed půl devátou večer sedl na kolo poté, co předtím dost popíjel alkohol.  Mladý muž vyjel od zadní části bowlingové haly a vjel na hlavní silnici, kde v té době jel  ve směru od Náchoda osobní automobil Škoda Favorit. Řidička vozu zareagovala včas, prudce šlápla na brzdu a zastavila před cyklistou.
 
Ten ale svůj manévr neustál, ještě sice  těsně před autem projel bez nárazu, pak ale kolem narazil do vyvýšeného obrubníku okolo silnice. Odtud přepadl na chodník, kde zůstal ležet.
 
Z nehody cyklista vyvázl s lehkým zraněním, zvednout se sice nemohl, ale když nadýchal nejprve 2, 47 a pak dokonce 3 promile alkoholu, tak se nikdo nedivil.  Mladíka odvezla záchranná služba na ošetření do náchodské nemocnice, odkud byl následně propuštěn. Na místo nehody se dostavil otec cyklisty, který si převzal kolo.
 
Dopravní nehodu policie nadále vyšetřuje, opilý cyklista se musí připravit na to, že bude muset sáhnout pro nějaký ten tisíc na pokutu do peněženky. A jen díky reakci pozorné řidičky favorita, nedopadl mnohem hůř.
Ilustrační foto/Policie ČR
 
por. Mgr. Eva Prachařová
9. 6. 2015 v 15 hodin

vytisknout  e-mailem