Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z koupání odjeli na cizích kolech

MOST - Kola našel známý poškozených, lapky policie; Za opaskem měl tři whisky 

Jízdní kola si levně pořídil dvacetiletý muž z Mostu. Ten byl ještě s jedním mladíkem u vodní nádrže Matylda, když si všiml odložených dvou jízdních kol. Vzal je a mladšímu řekl, že mu byla kola zapůjčena jeho kamarády na několik dnů. Dvojice nasedla na kola a odjela do místa svého bydliště. Pěšky však domů museli jít dva hoši, kteří se na Matyldu přijeli vykoupat. U vody si odložili kola a věci, a když se z vody po chvíli vrátili, kola na místě nebyla. Poškození měli nakonec štěstí. Po několika dnech si jejich známý všiml na sídlišti Výsluní dvou cyklistů, jejichž kola mu byla podezřele známá. Hoši na kolech z místa rychle zmizeli, poté co je muž oslovil a kola nechali ležet na chodníku. Policisté pak šetřením zjistili, kdo má krádež kol u koupaliště na svědomí. Dvacetiletému muži pak sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Hodnota odcizených jízdních kola byla sedm tisíc korun.

Červenec si vyžádal na silnicích v Mostě jednu oběť
Na silnicích Mostecka v červenci došlo k 47 dopravním nehodám. Ve stejném měsíci roku 2009 se stalo 62 dopravních kolizí. Jeden lidský život při nich vyhasl, jedna osoba utrpěla těžké zranění a třináct lidí vyvázlo s lehkým zraněním. Hmotné škody dosáhly částky 1. 800 tisíc korun. Oproti loňskému roku škody poklesly o 1. 600 tisíc korun. U čtyř účastníků nehod policie zjistila požití alkoholu. Převážnou většinu střetů mají na svědomí řidiči osobních automobilů, následují je řidiči nákladních vozidel a cyklisté. Od devíti dopravních havárií řidiči ujeli. Mezi příčinami kolizí dominuje nedodržení předepsané rychlosti (8), nedání přednosti v jízdě (4) a nesprávné předjíždění (6). Ve 25 případech byl na vině nesprávný způsob jízdy. V obci Most řidiči havarovali ve 20 případech, v Litvínově policie vyjížděla v červenci k 9 oznámeným bouračkám. Nejvíce nehod se stalo v pátek, nejméně pak v pondělí. Neopatrní byli řidiči mezi 16 a 18 hodinou, klid na silnicích byl kolem půlnoci.

Policisté trestali hlavně rychlé řidiče
Pokuty ve výši 16.400 korun uložili za 33 přestupků dopravní policisté mosteckého územního odboru. Ti kontrolovali silniční provoz během sobotní krajské dopravní akce, která proběhla přes den. Na šesti stanovištích v regionu policejní hlídky zkontrolovaly celkem 56 motorových vozidel. Akce byla zaměřena i na chodce a cyklisty. Dva řidiči řídili pod vlivem alkoholu. Tři řidiči se zapomněli připoutat a tento prohřešek je přišel na 3 300 korun. U sedmi automobilů byl zjištěn nevyhovující technický stav. Pokutováno bylo i pět chodců a 11 cyklistů. Ti museli zaplatit pokuty ve výši 5 400 korun. Do dopravní akce byli zapojeni policisté dopravního inspektorátu. V kontrolách silničního provozu bude mostecká policie v tomto měsíci nadále pokračovat i v dalších týdnech.

Pátek byl pro stařenku nešťastný
Dopravní policisté vyšetřují dopravní nehodu, ke které došlo v pátek 13. srpna 2010. Po ulici Barvířská v Mostě šla kolem 10.45 hodiny devadesátiletá žena a to po místní komunikaci v areálu domova pro seniory. Žena šla u levého okraje směrem k hlavnímu vchodu budovy, když ji ze zadu porazilo neznámé vozidlo. Řidič z místa nehody ujel. Seniorka utrpěla zranění, se kterým byla převezena do mostecké nemocnice k ošetření. Poškozené při nehodě vznikla škoda ve výši pěti tisíc korun.

Peněženku mějte při sobě
O svou peněženku přišel o víkendu jeden majitel motorového vozidla. Ten si ji neprozřetelně nechal ve vozidle a vozidlo opustil. Poté vůz nechal chvilku odstavený, a když se do něj vrátil, zjistil, že vozidlo navštívil zloděj. Poškozený muž z jedné obce na Litvínovsku tak utrpěl hmotnou škodu. Krádeží přišel nejen o peníze, ale i o různé platební karty. Případ teď šetří litvínovská policie.

Podařená návštěva
O pár stovek eur přišel jeden Mostečan. Ten měl u sebe v bytě návštěvu. Po jejím odchodu poškozený zjistil, že mu kdosi z kuchyně odcizil uložené valuty v hodnotě několika tisíc korun. Poškozený sám pátral po pachateli, nakonec se obrátil na policii. Případem přečinu krádeže se nyní zabývá mostecká policie a po lapkovi pátrá.

Whisky měl za opaskem
S nečestným úmyslem zamířil do jednoho mosteckého supermarketu 30letý muž z Mostu. Ten minulý týden vzal z regálu tři lahve whisky různých značek za více jak 1 000 korun. Lapka si alkohol ukryl za opasek kalhot a poté chtěl bez placení odejít z prodejny. Zloděj byl odhalen ostrahou obchodu a předán policii. Ta mu s ohledem na jeho trestnou činnost z minulosti sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.

O víkendu zmizela škodovka a Honda
Mostečtí policisté pátrají po dvou motorových vozidlech, které byly o víkendu odcizeny v mosteckých ulicích. Automobil tovární značky Honda Civic modré barvy zmizel z pátku na sobotu a jeho majitel odhadl jeho cenu na dvacet tisíc korun. Bílý vůz značky Škoda Forman byl ukraden neznámým pachatelem v sobotu v odpoledních hodinách. Poškozený motorista odhadl vzniklou škodu na sedm tisíc korun.

V Mostě 16. srpna  2010
 

vytisknout  e-mailem