Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z krácení daní obviněn další cizinec

LOUNY - Nezajistil řádné a správné vedení účetní evidence... 

Začátkem července jsme veřejnost informovali o kontrolní akci na Žatecku zaměřenou na zjištění dodržování živnostenských zákonů, kterou provedla lounská hospodářská kriminálka ve spolupráci s finančním, živnostenským a celním úřadem (http://www.policie.cz/clanek/cizinci-neplatili-statu-dane.aspx). Výsledkem této akce bylo zjištění, že 13 cizinců podnikajicích v Žatci a mající živnostenská oprávnění, vědomě porušují živnostenské a daňové zákony. Několik z nich již komisař služby kriminální policie a vyšetřování z této trestné činnosti obvinil. Poté, co koncem června zahájil trestní stíhání proti 35leté podnikatelce, obvinil v těchto dnech dalšího cizince. Opertativním šetřením policisté zjistili, že uvedený 22letý podnikatel do současné doby záměrně nevedl ani nezajistil řádné a správné vedení účetní evidence jeho podnikatelské činnosti tak, aby věrně a pravdivě zobrazovalo stav hospodaření a majetku daňového subjektu v souladu s platným zákonem. Neprováděl inventarizaci majetku a závazků, včas nesestavoval účetní uzávěrky, nevedl účetní deník, nezúčtoval mzdové náklady, nevedl řádně denní evidenci tržeb a nevedl skladovou evidenci zásob. Tím značně ztížil možnost zjištění stavu majetku daňového subjektu a ohrozil tak včasné a řádné vyměření daně. Za trestný čin zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění, ze kterého je mladý podnikatel policejním komisařem stíhán, mu podle trestního zákoníku hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Jeho vyšetřování probíhá na svobodě. Na této rozsáhlé hospodářské kriminalitě policisté dále pracují.

Ukradená auta v Žatci

V minulých dnech byla v Žatci ukradena dvě motorová vozidla. První zmizelo z parkoviště v ulici U Památníku. Jednalo se o osobní automobil zn. VW Golf Variant v hodnotě 140 000 Kč, který byl odcizen začátkem tohoto týdne. Ve druhém případě si dosud nezjištěný poberta přisvojil vůz zn. Škoda Octavia ze středy na čtvrtek v Třebízského ulici a poškozenému tím způsobil škodu za 120 000 Kč. Po obou vozidlech, rovněž tak pachateli-ích, policisté pátrají.

Z garáže zmizely pneumatiky a rybářské potřeby

Vloupání do jedné řadové garáže v ulici Československé armády v Lounech šetří v těchto dnech tamní policisté. Jedná se již o několikátou vykradenou garáž v období posledních týdnů v lounském regionu. V tomto případě zmizely zimní pneumatiky s disky, rybářské pruty s příslušenstvím a přehrávací aparatura s CD disky. Způsobenou škodu majitel vyčíslil na celkem 85 200 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 8. července 2011

vytisknout  e-mailem