Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Z kradených karet vybírá velké částky

HODONÍNSKO: Jednu kabelku s kartou vylákal lstí i od nezletilého chlapce. 

Hodonínští policisté vyšetřují případ ukradené kabelky, kterou neznámý zloděj odcizil starší ženě z nákupního košíku v hodonínském nákupním centru. Okradená žena tak přišla nejen o kabelku, ale také o dvě peněženky s finanční hotovostí, osobní doklady a čtyři platební karty. Právě platební karty následně sehrály v případu podstatnou roli. Zloděj s jejich pomocí z bankomatu okradené ženě a jejímu manželovi z jejich účtů vybral více jak 150tisíc korun.

Při prošetřování případu se nám podařilo získat poznatky, že by stejný pachatel mohl mít na svědomí i další obdobné skutky v různých částech České republiky. V jednom z případů přišel ke kabelce podvodným způsobem na parkovišti obchodního centra na Olomoucku. Přistoupil k vozidlu, ve kterém seděl nezletilý chlapec, a od něj se snažil vylákat dámskou kabelku s tím, že si pro ni posílá maminka. Kabelku s penězi, platební kartou a osobními doklady skutečně vylákal a následně nastoupil do vozidla a z místa odjel. V jiných případech kradl kabelky v obchodních domech a pomocí odcizených platebních karet vybíral peníze z bankomatů.

V případě, že tohoto pachatele z přiložených fotografií poznáváte, sdělte informace o něm hodonínským policistům na telefon 974 633 470.

por. Bc. Petr Zámečník, 13. 5. 2016

 

vytisknout  e-mailem