Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z krádeže ztráta

CHOMUTOV - Objasněná loupež, Vybírala z cizí karty.... 

Z krádeže ztráta
Na policejní útvar v Kadani oznámila místní obyvatelka, že jí kdosi odcizil u kapsy bundy telefon. Při vyšetřování však bylo zjištěno, že ke krádeži nedošlo, žena svůj přístroj ztratila v místní restauraci. Telefon našla dívka, která si ho se souhlasem svého otce ponechala a dál užívala. Hodnota telefonu byla stanovena na 3200 korun, jelikož se v tomto případě jedná o přestupek, bude jednání 46letého muže a jeho 15leté dcery řešit příslušná komise Městského úřadu Kadaň.
 
Objasněná loupež
Policejní komisař obvinil dva muže z trestného činu loupeže. 30letý Chomutovák a jeho 19letý společník z Karlových Varů napadli v ulici Klostermanova dva Jirkováky. Po úderech skončil jeden z poškozených na zemi, muži mu poškodili mikinu, strhli z krku řetízky z bílého kovu a z kapsy vytáhli peněženku s hotovostí. Druhý poškozený měl štěstí, útokům se ubránil. Oba násilníci sice z místa utekli, ale následně byli zadrženi. Vyšetřování celého incidentu nadále pokračuje.
 
Vybírala z cizí karty
33letážena z Jirkova je podezřelá z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku. Využila okolnosti, které nastaly, odcizila své příbuzné platební kartu a následně vybrala z bankomatů hotovost ve výši 5100,- korun. Při výpovědi se nepoctivá žena hájila tím, že výběry provedla omylem. Za uvedený čin jí hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Drahý nákup
O čtyři tisíce korun se prodražil nákup muži z Chomutova. Poškozený ponechal svou tašku odloženou v nákupním vozíku a věnoval se vykládání nakoupeného zboží do zaparkovaného automobilu. Neznámý zloděj této chvilky využil, tašku sebral a ihned zmizel. Kromě kabely zmizela i peněženka s doklady, platební kartou a dvě firemní razítka. Po pachateli krádeže pátrají policisté z místního oddělení.
 
22.10.2010
nprap. Marie Pivková   
 
 
 
 
    

vytisknout  e-mailem