Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Z kufru auta vysvobodili muže až policisté

Důvodem jeho útrap byly peníze 

    Dne 2. června 2011, ve večerních hodinách požadoval před prodejnou potravin v obci Vysoká dvaatřicetiletý muž z Mladoboleslavska po dvaapadesátiletém muži finanční hotovost, a to za účelem nákupu pohonných hmot do osobního vozidla. Oslovený muž sdělil, že u sebe žádné peníze nemá. To rozčílilo tazatele natolik, že svou oběť fyzicky napadl, udeřil muže pěstí do obličeje, začal s ním cloumat a vyhrožoval, že ho zabije, jestliže peníze nevydá. Napadený na důkaz, že je bez finančních prostředků, před sebe hodil svoji peněženku. O tu však útočník nejevil žádný zájem a muže vhodil do otevřeného kufru osobního motorového vozu Fiat Marea. Poté z místa odjel směrem k obci Střednice.
   Incident měl svědky a ti věc oznámili policistům. K místu okamžitě vyrazilo několik policejních hlídek a začalo po vozidle a jeho osádce pátrat. Policejní hlídce z obvodního oddělení Policie ČR Horní Počaply se po chvíli podařilo uvedené vozidlo zastavit v katastru obce Lhotka. Za volantem seděl útočník a jeho oběť byla v zavazadlovém prostoru. Na místě bylo zjištěno, že cesta oběti vedla z Vysoké na nedalekou polní cestu, kde došlo k dalšímu fyzickému napadení, při kterém agresor napadenému opět vyhrožoval, vytáhl jej z kufru a opět udeřil pěstí do obličeje. Když ani tentokrát se svým požadavkem neuspěl, vhodil oběť zpět do zavazadlového prostoru vozu a chtěl odjet. Zanedlouho byl však zastaven policisty.
    Ošetřením napadeného muže bylo zjištěno lehčí povrchové zranění. Na majetku škoda nevznikla. Proti útočníkovi bylo dne 3. června 2011 policejním vyšetřovatelem zahájeno trestní stíhání pro trestné činy vydírání a omezování osobní svobody, za které je v tomto případě možno uložit trest odnětím svobody až na čtyři léta, nebo trest peněžitý. Trestní stíhání je nadále vedeno na svobodě.
 
Dne 7. června 2011
nprap. Václav Tichý
 

vytisknout  e-mailem