Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z kůlny zmizela sekačka i křovinořez

JIČÍNSKO - Šest hodin stačilo policistům k objasnění případu 

ilustrační foto                                    ilustrační foto
Touha po penězích dohnala dva kamarády ve věku 36 a 16 let až za hranici zákona. Oba se v sobotu 22. září ráno vloupali do kůlny v Jičíněvsi, kde odcizili motorovou travní sekačku Hecht v hodnotě 6.500 korun.
 
Případ šetřili kopidlenští policisté, kteří už po šesti hodinách povedenou dvojici vypátrali v Kopidlně na náměstí. Oba ani nezapírali a navíc se přiznali k tomu, že v kůlně nebyli poprvé.  Už na začátku září zde odcizili křovinořez Castor a dva plechové kanystry s benzínem v celkové hodnotě 9 tisíc korun. Odcizené věci pak pod cenou prodali náhodným zájemcům.
 
Nakonec se přiznali i ke krádeži železa, které na konci srpna odcizili v objektu bývalého statku v Jičíněvsi. V tomto případě lup  prodali ve sběrně druhotných surovin. Lehce získané peníze si poté mezi sebou rozdělili a vzápětí utratili.
 
I když svého jednání velmi litovali a slibovali, že škodu nahradí, nebylo jim to nic platné.  Mladšímu z dvojice, kterému ještě nebylo osmnáct let, hrozí za krádež  až  roční vězení. To jeho starší kolega je na tom podstatně hůř. Jemu za přečin krádeže a ohrožování výchovy dítěte hrozí až dva roky za mřížemi.
 
nprap. Hana Klečalová
25. září 2012 v 12:24

vytisknout  e-mailem