Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z lesa zmizelo dřevo

LOUNY - Způsobená škoda byla odhadnuta na šest tisíc korun 

Dosud neznámý pachatel odcizil v katastru obce Blšany na Podbořansku vytěžené dřevo. K události došlo v době od 8. do 11. ledna tohoto roku v blízkosti řeky Blšanka na volně přístupném palouku s místním názvem Nad siřemským jezem. Zloděj si nezákonně přisvojil celkem patnáct kusů kmenů stromu Olše o průměru 30 - 40 cm a délce 15 metrů. Poškozené firmě tak způsobil škodu za šest tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Nafta stále terčem zlodějů

Ke krádeži motorové nafty došlo v minulých dnech v obci Opočno u Loun. Neznámý poberta si vyhlédl před jedním domem zaparkovaný nákladní vůz zn. Renault Midlum a v nestřeženém okamžiku vypáčil u vozidla zámek víčka palivové nádrže. Následně odcizil asi 100 litrů paliva v hodnotě 3 000 Kč. Policisté nyní po pachateli, kterému hrozí obvinění z trestného činu krádeže, pátrají, ve věci zahájili úkony trestního řízení. 

Nemá peníze ani notebook

Jak lehce přijít o peníze, se v minulých dnech přesvědčila 20letá dívka ze Žatce. Neznámý pachatel jí totiž prostřednictvím jedné internetové stránky prodal notebook zn. Apple MacBook za částku 7 600 Kč s tím, že po zaplacení bankovním převodem jí ho zašle kurýrní službou. Poškozená však dosud počítač neobdržela, ani jí nebyly vráceny peníze. Věc proto nahlásila policistům, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Pokud by policisté případ objasnili a pachatele dopadli, hrozí mu podle zákona až dvouletý trest odnětí svobody.

Z garáže zmizely věci za téměř dvacet tisíc

V minulých dnech si neznámý poberta vyhlédl jednu garáž v Dukelské ulici v Žatci. Vypáčil několik zámků a když se dostal dovnitř, jeho pozornost upoutala travní sekačka, motorový vyžínač, ale i sjezdové lyže a lyžařské vybavení. Celková škoda, způsobená odcizením, byla odhadnuta na 17 000 Kč, poškozením na 10 000 Kč. Případ již policisté šetří, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. 

 

vytisknout  e-mailem