Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z lesa zmizelo dřevo

LOUNY - Škodu majitel odhadl na devět tisíc korun... 

Ze čtvrtka na pátek zavítal do lesního porostu v katastru obce Kličín na Žatecku dosud nezjištěný pachatel. Z tamního překladiště odcizil volně ložené dubové a borové dřevo v celkové hodnotě cca 9 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Opět mizela nafta

O víkendu se zaměřil na krádež motorové nafty neznámý pachatel v Myslivecké ulici ve Staňkovicích. U zde zaparkovaného nákladního vozidla překonal zámek palivové nádrže a následně odčerpal cca 230 litrů motorové nafty, čímž poškozené společnosti způsobil škodu přesahující sedm tisíc korun. Policisté věc šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

Rekonstruovaný dům v hledáčku zloděje

V minulých dnech vyjížděli policisté do právě rekonstruovaného domu v Masarykově ulici v Žatci, který se stal terčem zloděje. Ten do objektu vnikl z pátku na sobotu a odcizil cca 200 metrů měděných trubek, nově zakoupený instalatérský materiál, navíjecí cívku, kabely a další věci. Poškozený majitel škodu odhadl na 40 700 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže.

Kradl v Albertu

V sobotu, krátce po poledni, se vydal do lounské prodejny Albert 27letý mladík z Lounska. Nešel však nakupovat, ale krást. Do nohavice u kalhot si schoval láhev alkoholu v hodnotě 178 Kč a zkoušel projít pokladnou bez zaplacení. Jeho záměr mu však překazili zaměstnanci prodejny, kteří mladého muže zadrželi a následně předali přivolané policii. Dalším šetřením vyšlo najevo, že uvedený mladík není v páchání podobných krádeží nováčkem a za stejný skutek byl již v posledních třech letech odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Lounech. Proto mu policisté za uvedenou krádež sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže a po provedených úkonech jej propustili ze zadržení na svobodu.

Za neoprávněné řízení je podezřelý z přečinu

V sobotu odpoledne kontrolovali policisté mezi obcemi Mlýnce a Skytaly na Podbořansku osobní motorové vozidlo zn. BMW 320. Řídil jej 28letý muž z Litoměřicka. Lustrací policisté zjistili, že mladík řídil neoprávněně, neboť mu Městský úřad v Kralupech nad Vltavou zakázal od 14. září minulého roku až do 14. června tohoto roku řídit všechna motorová vozidla. Na policejní služebně mu proto policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 7. února 2011

 

vytisknout  e-mailem