Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z letecké munice se vyklubal dřevěný kůl

LOUNSKO - Policejní pyrotechnik se spustil do studny; Mladou ženu zkompromitoval s využitím internetu. 

Ke kurióznímu případu vyjížděli minulý čtvrtek policisté do jedné z obcí na Lounsku. Oznamovatel tam během čistění studny uvnitř objevil předmět připomínající leteckou munici. Raději tedy přivolal policii. Na místo se dostavili policejní pyrotechnici a také hasiči. Jeden z pyrotechniků se pak pomocí lezecké techniky spustil na dno studny. Tam zjistil, že se nejedná o munici, ale o dřevěný kůl. Ten byl poté ze studny vytažen a ponechán na místě.

O dvou nálezech většího množství skutečné munice v lese na Podbořansku jsme shodou okolností informovali minulý týden v úterý. Článek i s fotografiemi munice naleznete zde.

 

Mladou ženu zkompromitoval s využitím internetu

Z trestného činu neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací obvinil vyšetřovatel 24letého muže z Lounska. Ten měl svým jednáním úmyslně znevážit poškozenou 22letou ženu, také žijící v jedné z obcí na Lounsku. Využít k tomu měl znalost jejího osobního hesla umožňujícího přístup na sociální síť Facebook a seznamku Badoo. Zmíněné heslo poškozené vygeneroval již dříve v souvislosti se servisem jejího notebooku, o který jej sama měla požádat. Pomocí takto neoprávněně získaného přístupu se pak měl přihlašovat k osobnímu profilu mladé ženy na zmíněné sociální síti a stáhnout si její intimní fotografie. Ty pak měl použít při internetové komunikaci s desítkami různých žen na seznamce Badoo.

Mladý muž se tak kvůli popsanému jednání může dostat před soud. Ten by mu v případě uznání viny mohl podle zákona uložit trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do čtyř let, případně trest zákazu činnosti nebo propadnutí věci.

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 1. června 2020

vytisknout  e-mailem