Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z lokomotivy zmizelo 700 litrů nafty

NÁCHODSKO – Zloděj nebyl žádný troškař, přesto v nádrži ještě dost zbylo 

Zřejmě jen díky vyměněnému visacímu zámku přišli zaměstnanci lokomotivního depa v Meziměstí na to, že v nádrži lokomotivy chybí část pohonných hmot. Strojvůdce  si na lokomotivě všiml jiného zámku a při pátrání po tom, kde ze zaměstnanců jej mohl vyměnit, přišel na to, že to byl zloděj.
 
Ke krádeži došlo nejspíš v nočních hodinách od 1. do 2. ledna 2013. Aby co nejvíce oddálil prozrazení, vychytralý pachatel s sebou přinesl vlastní zámek, kterým po celé zlodějské akci nahradil ten odstraněný. Pachatel byl buď dobře informovaný nebo měl zrovna štěstí, lokomotiva měla téměř plnou nádrž, takže odčerpání části obsahu mu šlo poměrně snadno. Z celkového počtu téměř 3.000 litrů zloděj odčerpal asi čtvrtinu nádrže. I tak to musela být pěkná fuška, pachatel či pachatelé museli v noci za pár hodin přemístit několik desítek plných barelů nafty.Hodnotu odcizené nafty majitel vyčíslil na 21.000 korun.
 
Zda se zlodějům namáhavá noční fuška vyplatila ukáže až čas. Policisté, kteří ihned po pachatelích začíali pátrat, pevně věří, že nikoli. V případě dopadení jim hrozí nejen nutnost nahradit celou způsobenou škodu, ale také až dvouletý trest odnětí svobody za krádež vloupáním. A že by se dostali ven předčasně jako jiní odsouzení, zřejmě jen tak brzo nehrozí.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
7. ledna 2012 ve 12:15

vytisknout  e-mailem