Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z lupu se dlouho neradoval

MOST - Seniorce ukradl peněženku, kolemjdoucí ho zadrželi; Řidiči měli pozitivní testy na drogy. 

Velké štěstí při smůle měla jedna seniorka z Litvínova. Šla z obchodu, když ucítila, že na něco šlápla. Otočila se a uviděla mladého muže, který z chodníku sbíral peněženku. Až po chvíli se podívala do tašky a zjistila, že to byla její portmonka. Pátrala po muži a zanedlouho ho spatřila u jedné prodejny. Šla za ním a požádala dva náhodné kolemjdoucí, aby podezřelého zadrželi, že jí měl odcizit peněženku. Jakmile k němu přišla blíže, ihned jí peněženku podával. Ale bez peněz. Tvrdil, že je nemá, když mu však pohrozili policií, vyndal z kapes odcizené peníze. Na místě ho převzali policisté. Ti následně 32letému muži z Litvínova sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.

V panelovém domě odcizil mříže
Usnesení o zahájení trestního stíhání pro trestný čin krádeže si převzal 35letý muž z Litvínova. Ten měl v Janově v panelovém domě odcizit volně položené dvoukřídlé mříže v hodnotě 2 500 korun. Lup poté odnesl z domu ven a na ulici byl přistižen hlídkou policie. Kradl i přesto, že byl v minulosti pro přečin krádeže odsouzen nepodmíněně a z výkonu se vrátil loni. Obviněný je stíhán na svobodě. Za toto jednání mu soud může v případě odsouzení uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

Kontrolovaný řidič byl nervózní a měl zarudlé oči
Hlídka mostecké policie ve večerních hodinách zastavila a zkontrolovala na ulici Budovatelů řidiče osobního vozidla. Policisté pojali podezření, že řidič užil návykovou látku. Měl zarudlé oči a byl nervózní. Provedený test reagoval pozitivně na canabis a amfetamin. Řidič se po výzvě podrobil lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu. Policie mu další jízdu zakázala a sdělila mu ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Řidič neměl doklady a vydával se za někoho jiného
Oklamat hlídku policistů chtěl 27letý muž z Prahy. Ten byl v noci na čtvrtek kontrolován na sídlišti Zahradní při řízení osobního vozidla Škoda. Neměl žádné doklady a vydával se za jiného. Hlídka následným šetřením zjistila, že muž uvedl nepravdivý údaj. Policisté u něj provedli test na drogy, který byl pozitivní. Motorista se podrobil lékařskému vyšetření a skončil v cele. Posléze si na oddělení v Mostě převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť měl platnou blokaci řidičského oprávnění.  

nprap. Ludmila Světláková
Most 15. června 2018

vytisknout  e-mailem