Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Z místa činu neunikl

Tábor – Svůj majetek uchránili. (Hlasová schránka 974 238 116 za pátečním tiskovým servisem) 

Z přečinů krádeže a porušování domovní svobody se bude zodpovídat mladý muž, který v odpoledních hodinách dne 1. srpna 2013 neoprávněně vnikl do jednoho z rodinných domů v obci Radimovice u Želče. Odcizil zde dva mobilní telefony a drobnou finanční hotovost. Byl však přistižen majitelem a dal se rychle na útěk. Poškozený majitel domu jej však ještě s dalšími dvěma muži začal pronásledovat. Dostihli jej v přilehlém poli za domem. V tu chvíli se v rukou pachatele objevil nůž, kterým měl namířit na své pronásledovatele. Ti se na něj i přesto vrhli a drželi jej na místě až do příjezdu policejní hlídky.
Zloděj majiteli způsobil škodu ve výši necelých 2 500 korun. Přestože nespáchal či vloupáním a nezpůsobil škodu na majetku ve výši nejméně 5 000 korun, naplnil skutkovou podstatu trestného činu krádeže tím, že se bezprostředně po činu pokusil uchovat si kradenou věc násilím nebo pohrůžkou bezprostředního násilí. Za uvedené jednání mu tak hrozí u soudu až trest odnětí svobody na dobu až dvou let.  
Zadržený mladý muž není pro policisty osobou neznámou. S porušováním zákona již má své bohaté zkušenosti a trestné činnosti se dopouští opakovaně.  Policisté proto podali podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby.  
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
4. srpna 2013 
 

vytisknout  e-mailem